Grillowane letnie warzywa z sosem Harissa
Grillowane letnie warzywa z sosem Harissa to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz liście sałaty, kolendrę, kliny cytrynowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowane krewetki i letnie warzywa z sosem maślanym, Grillowany kurczak na zieleni z kremowym sosem Harissa, oraz Letnie warzywa z soczewicą i dymiącym sosem tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij 1/2 szklanki oleju, sok z cytryny i harissa inmedium bowl. Przyprawić solą.
Przygotować grilla (wysokie ciepło). Ćwiartki pieprzu Grillbell, skóra bokiem w dół, dopóki skóra nie jest zaczerniała na całym (Nie odwracaj się).Zmniejszyć ogień do medium (jeśli używasz grilla gazowego)lub pozostawić węgle lekko ostygnięte (jeśli używasz charcoalgrill).
Wlać pozostałe 3 łyżki oleju do obramowanej blachy do pieczenia.
Umieścić bakłażany i cukinię na przygotowanym arkuszu; włączyć do herbu.
Warzywa posypać solą i pieprzem. Grill, aż zwęglone w miejscach igotowane przez, obracając od czasu do czasu, około 10 minut. Zwróć warzywa do tego samego arkusza. Paprykę obrać ze skórki. Czy z wyprzedzeniem: Dressing andvegetables mogą być wykonane 2 godziny wcześniej.
Pozostawić w temperaturze pokojowej.
Pokrój bakłażany w poprzek na pół; ułóż inconcentryczne okręgi na zewnętrznej krawędzi potrawy, pozostawiając środek pusty.
Pokrój bellpepper i cukinię na 1-calowe kawałki;kopiec w środku.
Mżawka trochę dressingover.
Podawać z klinami; podać dodatkowy dressing.