Grillowane Lemon Chicken szaszłyki z dipem Satay
Grillowane Lemon Chicken szaszłyki z dipem Satay to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 252 kalorie. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz piersi z kurczaka, liście tymianku, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Satay (Grillowane Szaszłyki), Szaszłyki z kurczaka z dipem satay, oraz Szaszłyki Satay Z Kurczakiem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wymieszać sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól, pieprz i tymianek.
Wlać piersi kurczaka do niereaktywnej miseczki. Przykryć i marynować w lodówce przez 6 godzin lub na noc.
Podgrzać grill węglowy. Grillować piersi kurczaka przez 10 minut z każdej strony, aż tylko gotowane przez. Lekko ostudzić i pokroić po przekątnej w plastry o grubości 1/2 cala. Szaszłyk z drewnianymi patyczkami i podawać z dipem Satay.
1 łyżka dobrej oliwy z oliwek
1 łyżka ciemnego oleju sezamowego
2/3 szklanki drobno pokrojonej czerwonej cebuli (1 mała cebula)
1 1/2 łyżeczki mielonego czosnku (2 ząbki)
1 1/2 łyżeczki mielonego świeżego korzenia imbiru
1/4 łyżeczki pokruszonych płatków czerwonej papryki
2 łyżki dobrego czerwonego octu winnego
1/4 szklanki jasnobrązowego cukru, pakowane
1/2 szklanki masła orzechowego gładkiego
2 łyżki wytrawnego sherry
1 1/2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z limonki
Gotować oliwę z oliwek, olej sezamowy, czerwona cebula, czosnek, korzeń imbiru, i płatki czerwonej papryki w małym, heavy-DNA garnek na średnim ogniu, aż cebula jest przezroczysta, 10 do 15 protokół.
Ubij w occie, brązowy cukier, sos sojowy, masło orzechowe, ketchup, sherry, i sok z limonki; gotować przez 1 więcej minut. Ostudzić i używać jako dip do grillowanych Lemon Chicken szaszłyków.