Grillowane krewetki z sosem czosnkowo-Chili
Grillowane krewetki z sosem czosnkowo-Chili może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 261 kalorii, 32G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na $5.09 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka krewetek jumbo, thai chile papryki, czosnek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Spróbuj Krewetki Chili-czosnkowe z makaronem Chińskim, Krewetki Z Cytryną, Chili, Czosnkiem I Fetą, oraz Grillowany kurczak w sosie Chili-czosnkowym z jeżyn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu; lekko nasmaruj ruszt.
Gotuj krewetki na gorącym grillu, aż będą jasnoróżowe Na zewnątrz, a mięso nie jest już przezroczyste w środku, 5 do 10 minut. Ułóż krewetki na półmisku.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. Smażyć czosnek na gorącym oleju, aż brązowy, 7 do 10 protokół.
Usuń z ognia i wymieszać trawę cytrynową, papryka chile, szalotka, liść limonki, sos rybny, sok z limonki, i pasta chilli do czosnku; wrzucić do połączenia. Łyżka sosu nad krewetkami.
Udekorować miętą do podania.