Grillowane Kotlety Wieprzowe Po Jukatańsku

Grillowane Kotlety Wieprzowe Po Jukatańsku
Ten przepis służy 27. Jeśli 55 centów za porcję spada w budżecie, grillowane kotlety wieprzowe w stylu Jukatanu może być wybitny bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pastę annatto, kotlet schabowy, rzodkiewki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 27 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Kotlety Wieprzowe Po Jukatańsku, Wieprzowina Po Jukatańsku, oraz Wieprzowina duszona na Jukatanie.

Instrukcje

1
Wymieszać 3/4 szklanki soku pomarańczowego i pasty annatto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnnattoPasta Annatto
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
2
Wlać kotlety w płytkim naczyniu; obrócić, aby pokryć obie strony kotletów. Przechowywać w lodówce 1 godzinę marynować.
3
W międzyczasie wymieszać majonez, chiles i pozostały sok pomarańczowy w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać kapustę, cebulę i rzodkiewki; lekko wymieszać. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Rozgrzać grill do średnio-wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Usunąć kotlety z marynaty; wyrzucić marynatę. Kotlety grillowe 5-6 min. z każdej strony lub do momentu zakończenia (160F).
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Podawać z awokado, ze slaw na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 27 m.
Porcje27
Ocena Zdrowia4
Magazyn