Grillowane i nadziewane grzyby Portobello z gorgonzolą
Grillowane i nadziewane grzyby Portobello z gorgonzolą mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,13 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 20g białka, oraz 24g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Mieszanka grzybów portobello, sera mascarpone, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Foodnetwork ma 86 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane i nadziewane grzyby Portobello z gorgonzolą, Grillowane Nadziewane Grzyby Portobello, oraz Grillowane Nadziewane Grzyby Portobello dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodaj kiełbasę z indyka i gotuj, często mieszając, aż będzie ugotowana, około 5 minut.
Dodaj czosnek i gotuj przez 1 minutę.
Zdejmij patelnię z ognia. Dodaj ser mascarpone.
Dodaj tymianek, oregano, bułkę tartą, 1/2 szklanki Gorgonzoli, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Mieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.
Posmaruj grzyby z obu stron pozostałym olejem i dopraw solą i pieprzem. Grilluj grzyby, łodygą do dołu, przez 3 minuty. Odwróć grzyby i grilluj przez 2 minuty do miękkości. Napełnij każdy grzyb mieszanką kiełbas i posyp pozostałą gorgonzolą. Włóż grzyby do grilla i gotuj, aż farsz się rozgrzeje, a Gorgonzola zacznie się topić, około 5 do 7 minut.
Uwaga kucharza: zmontowane grzyby można również umieścić na blasze do pieczenia i gotować pod rozgrzanym brojlerem do ogrzania.