Grillowana tajska Sałatka z wołowiną i makaronem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 373 kalorie, 21g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz prażone na sucho orzeszki ziemne, sos sojowy, piernik i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tajska Sałatka Z Makaronem Wołowym, Tajska Sałatka Z Makaronem Wołowym, oraz Tajska Sałatka z makaronem z grillowanym kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 1 filiżance miarki do mikrofali, wymieszać razem sos sojowy, brązowy cukier, olej, sok z limonki, sos rybny, piernik i płatki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Sos Rybny
Imbir
Sok Z Limonki
Sos Sojowy
Pieprz
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
2
W dużym niemetalowym naczyniu lub plastikowej torbie do przechowywania żywności, umieść wołowinę i 3 łyżki mieszanki sosu sojowego. (Przykryć i schłodzić pozostałą mieszaninę sosu sojowego do opatrunku). Obróć się do płaszcza. Przykryć naczynie lub worek uszczelniający; przechowywać w lodówce co najmniej 20 minut lub do 4 godzin marynować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
3
Grill gazowy lub węglowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
4
Usunąć wołowinę z marynaty; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Wołowina
5
Wołowinę ułożyć na grillu na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować 10 do 15 minut, obracając w połowie grillowania, aż do pożądanej doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
6
Odstawić 5 minut; pokroić w cienkie paski.
7
Wytnij paski na długości od 1 do 1 1/2 cala.
8
Tymczasem w rondlu 2-quart podgrzać 6 szklanek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
9
Dodaj makaron ryżowy kij; gotować 2 do 3 protokół lub tylko do miękkości (nie overcook). Spłucz w zimnej wodzie, aż ostygnie; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Ryż
10
Makaron pokroić nożyczkami kuchennymi na długości od 3 do 5 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
11
Używając trzepaczki, wymieszać masło orzechowe do pozostałej mieszanki sosu sojowego, aby opatrunek. W razie potrzeby, kuchenka mikrofalowa mieszaniny odkryte na wysokiej 15 do 20 sekund, aby wymieszać w maśle orzechowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Orzechowe
Sos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
Trzepaczka
12
W dużej misce, miejsce makaron, wołowina, marchew, papryka i cebula. Wrzucić z sosem, aż makaron są równomiernie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Marchew
Makarony
Cebula
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.