Grillowana Tajska Sałatka Z Wołowiną I Makaronem

Grillowana Tajska Sałatka Z Wołowiną I Makaronem
Grillowana tajska Sałatka z wołowiną i makaronem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 373 kalorie, 21g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz prażone na sucho orzeszki ziemne, sos sojowy, piernik i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tajska Sałatka Z Makaronem Wołowym, Tajska Sałatka Z Makaronem Wołowym, oraz Tajska Sałatka z makaronem z grillowanym kurczakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 1 filiżance miarki do mikrofali, wymieszać razem sos sojowy, brązowy cukier, olej, sok z limonki, sos rybny, piernik i płatki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos RybnySos Rybny
ImbirImbir
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sos SojowySos Sojowy
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
2
W dużym niemetalowym naczyniu lub plastikowej torbie do przechowywania żywności, umieść wołowinę i 3 łyżki mieszanki sosu sojowego. (Przykryć i schłodzić pozostałą mieszaninę sosu sojowego do opatrunku). Obróć się do płaszcza. Przykryć naczynie lub worek uszczelniający; przechowywać w lodówce co najmniej 20 minut lub do 4 godzin marynować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Grill gazowy lub węglowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Usunąć wołowinę z marynaty; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WołowinaWołowina
5
Wołowinę ułożyć na grillu na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować 10 do 15 minut, obracając w połowie grillowania, aż do pożądanej doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Odstawić 5 minut; pokroić w cienkie paski.
7
Wytnij paski na długości od 1 do 1 1/2 cala.
8
Tymczasem w rondlu 2-quart podgrzać 6 szklanek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Dodaj makaron ryżowy kij; gotować 2 do 3 protokół lub tylko do miękkości (nie overcook). Spłucz w zimnej wodzie, aż ostygnie; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
RyżRyż
10
Makaron pokroić nożyczkami kuchennymi na długości od 3 do 5 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
11
Używając trzepaczki, wymieszać masło orzechowe do pozostałej mieszanki sosu sojowego, aby opatrunek. W razie potrzeby, kuchenka mikrofalowa mieszaniny odkryte na wysokiej 15 do 20 sekund, aby wymieszać w maśle orzechowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Sos SojowySos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
TrzepaczkaTrzepaczka
12
W dużej misce, miejsce makaron, wołowina, marchew, papryka i cebula. Wrzucić z sosem, aż makaron są równomiernie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
MarchewMarchew
MakaronyMakarony
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
13
Posypać orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
14
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn