Grillowana Sałatka Kukurydziana Z Pomidorkami Cherry, Rukolą I Ricottą Salata

Grillowana Sałatka Kukurydziana Z Pomidorkami Cherry, Rukolą I Ricottą Salata
Grillowana Sałatka kukurydziana z pomidorkami Cherry, rukolą i ricottą Salata może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 205 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 9 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz rukolę, ocet z białego wina, ricotta salata i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Orecchiette z pomidorkami Cherry, majerankiem i Ricotta Salata, Sałatka z rukoli z ricottą Salata, oraz Sałatka z kopru włoskiego, rukoli i ricotty Salata.

Instrukcje

1
Rozgrzej Grill gazowy do średniej wysokości lub przygotuj średnio gorący ogień węglowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Usunąć grube, zewnętrzne liście łuski kukurydzy. Oderwij wewnętrzne liście, uważając, aby pozostawić je przymocowane do kolby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
3
Usuń jak najwięcej jedwabiu kukurydzianego, a następnie złóż wewnętrzne liście z powrotem na kukurydzę. Jego dobrze, jeśli niektóre z ziaren wykazują luki w liściach. Gdy ogień jest gorący, umieścić kukurydzę na ruszcie, przykryć grill, i gotować, przewracając często, aż łuska jest bardzo zwęglone i niektóre z ziaren są rumiane i czuć gotowane po naciśnięciu paznokciem, 10 do 15 minut. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Połącz szalotkę, szampana lub ocet z białego wina i ocet sherry w średniej misce. Doprawić solą i pieprzem i pozostawić do maceracji przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ocet SherryOcet Sherry
SzampanSzampan
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Ubij w oleju. Smak i dostosować przyprawy; odstawić. W międzyczasie umyć i osuszyć rukolę. Umieścić go w misce, przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym i przechowywać w lodówce. Posiekaj kukurydzę i wytrzyj ją dobrze, upewniając się, że żadne drobinki zwęglonej łuski lub jedwabiu kukurydzianego nie przylgną do niej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Odetnij ziarna z kolby i włóż je do dużej salaterki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Każdy pomidorek cherry przeciąć na pół od łodygi do czubka i odstawić na bok (nie przechowywać w lodówce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
1
Wlać trochę vinaigrette na kukurydzy i wrzucić dobrze. Delikatnie wrzucić rukolę i pomidory, skropić pozostałym winegretem i doprawić odrobiną soli i pieprzu. Crumble ricotta salata nad sałatką i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ser Ricotta SalataSer Ricotta Salata
VinaigretteVinaigrette
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
1
Rozmiar
2
na bazie ośmiu porcji, kalorii
1
160, tłuszcz
2
11, Kalorie Tłuszczowe
1
100, Tłuszcze Nasycone
2
2, białko
3
4, Tłuszcz Jednonienasycony
4
7, węglowodany
5
270, Cholesterol
6
5, Włókno
7
Foto: France Ruffenach
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
16, Tłuszcz Wielonienasycony
2
1, sód
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn