Grillowana pierś z indyka z cytryną i bazylią

Grillowana pierś z indyka z cytryną i bazylią
Grillowana pierś z indyka z cytryną i bazylią to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla 4 Lipca. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, olej roślinny, przyprawę cytrynowo-pieprzową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Grillowana Bazylia Cytrynowa Pierś Z Indyka, Grillowana pierś z indyka z cytryną i bazylią, oraz Cytrynowo-Bazyliowa Pierś Z Indyka.

Instrukcje

1
Jeśli używasz grilla węglowego, umieść patelnię ociekową bezpośrednio pod obszarem grillowania i ułóż węgle wokół krawędzi paleniska.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
2
Węgle grzewcze lub grill gazowy do ogrzewania pośredniego. Rozluźnij skórę na indyku w 4 lub 5 miejscach. Ostrożnie umieść plasterki cytryny i liście bazylii pod skórą. Natrzeć skórę indyka olejem; posypać przyprawą cytrynowo-pieprzową. Włóż termometr do mięsa z grilla, aby wskazówka znajdowała się w najgrubszej części turcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Cała TurcjaCała Turcja
CytrynaCytryna
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Przykryć i grill indyka, strona skóry w dół, na patelni lub na nieogrzewanej stronie grilla gazowego i 4 do 6 cali od średniego ciepła 20 minut; skręcić. Przykryć i grill 35 do 45 minut dłużej lub aż termometr czyta 77° i sok z indyka jest jasne, gdy środek jest cięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć indyka z grilla; przykryć namiotem foliowym i odstawić na 10 minut. Pokrój indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn