Grecka Zupa Z Kurczaka Avgolemono
Grecka zupa z kurczaka Avgolemono może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 324 kalorie, 24g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.01 za porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 368 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać ryż, sok z cytryny, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać biały ryż można śledzić to danie główne z Budyń Ryżowy Pieczony jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Avgolemono{Grecka Cytrynowa Zupa Z Kurczaka}, Avgolemono grecka zupa z kurczaka na # SundaySupper, oraz Rosół (Grecki, Z Sosem Avgolemono-Jajko / Cytryna).
Instrukcje
Opłucz kurczaka i usuń wszelkie organy, które mogą być w środku.
Umieść w garnku wystarczająco dużym, aby kurczak mógł się poruszać, ale nie za dużo miejsca lub bulion będzie wodnisty.
Dodaj szyjkę kurczaka, jeśli jest dołączona do kurczaka. Napełnij wystarczającą ilością wody, aby pokryć ją o około 1 cal. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Podczas gotowania zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut do 1 godziny, odtłuszczając tłuszcz z góry, gdy się zbiera.
Kiedy kurczak jest gotowy, mięso powinno łatwo wyciągnąć z kości.
Przełożyć ptaka do dużej miski i odstawić do ostygnięcia.
Dodać ryż i doprawić bulion solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu przez 20 więcej minut, lub aż ryż będzie miękki.
Jajka ubić z sokiem z cytryny w misce. Kiedy ryż jest gotowy, wyłączyć ogień.
Jedną chochlę pełną gorącego bulionu ubijamy powoli do jajek, aby nie skrzepły. Stopniowo ubijaj więcej bulionu, aż mieszanina jaj zostanie podgrzana. Następnie wlać mieszaninę jaj z powrotem do garnka, ubijając energicznie. Rezultatem powinna być kremowa, mętna zupa. W tym miejscu można doprawić dodatkową solą, pieprzem lub sokiem z cytryny.
Możesz dodać kawałki kurczaka do zupy przed podaniem lub podawać zupę z solonym kurczakiem na boku.