Gravlax z sosem musztardowym
Gravlax z sosem musztardowym może być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 10 i kosztuje 3,32 zł za porcję. To danie główne ma 245 kalorii, 27g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz koperek, cukier, chleb pumpernikielowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gravlax z pikantnym sosem musztardowym, Dilled Gravlax z sosem musztardowym, oraz Gravlax ze słodkim sosem musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łososia pokroić na pół w poprzek i połówkę Skórki ryb umieścić w głębokim naczyniu. Koperek umyć i wstrząsnąć osuszyć i ułożyć na rybie.
Połącz sól, cukier, pokruszone ziarna pieprzu i nasiona kopru włoskiego w małej misce i równomiernie posypać kawałek ryby.
Drugą połowę łososia ułożyć na koperku, skórkę do góry. Przykryj naczynie folią aluminiową.
Umieść mniejszą patelnię na folii i zważyć ją ciężkimi puszkami. Łososia przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 do 3 dni, obracając go co 12 godzin i fastrygując płynem, który zbiera.
Ułóż każdy kawałek łososia płasko na desce do krojenia, Usuń pęczek koperku i posyp wierzch posiekanym koperkiem. Z długim cienkim nożem do krojenia, pokroić łososia w długie cienkie plasterki, jak w przypadku wędzonego łososia.
Podawać z ciemnym chlebem pumpernikielowym i sosem musztardowym. Można również podawać z posiekaną czerwoną cebulą i kaparami, w razie potrzeby.
1/4 szklanki musztardy Dijon
1 łyżeczka mielonej musztardy suchej
2 łyżki octu winnego białego
1/3 szklanki oliwy z oliwek
3 łyżki posiekanego świeżego koperku
Połączyć musztardy, cukier i ocet w małej misce. Powoli ubić olej i wymieszać z posiekanym koperkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.