Gołąbki (Gołąbki Nadziewane)
Need a danie główne bezglutenowe? Gołąbki (Gołąbki) może być niesamowity przepis spróbować. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 424 kalorie, 20g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, mielony pieprz, skondensowaną zupę pomidorową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gołąbki (Gołąbki Nadziewane), Gołąbki na # SundaySupper, oraz Gołąbki / Gołąbki / Gołąbki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Umieścić główkę kapusty w wodzie, przykryć garnek i gotować, aż liście kapusty będą lekko zmięknięte na tyle, aby usunąć z głowy, 3 minuty.
Wyjmij kapustę z garnka i pozostaw kapustę na siedzeniu, aż liście będą wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, około 10 minut.
Usuń 18 całych liści z główki kapusty, odcinając wszelkie grube, twarde żeberka środkowe. Odstawić całe liście na bok. Posiekaj pozostałą część główki kapusty i rozłóż ją na dnie naczynia żaroodpornego.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę na gorącym maśle do miękkości, 5 do 10 protokół. Super.
Wymieszać cebulę, wołowinę,wieprzowinę, ryż, czosnek, 1 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczki pieprzu razem w dużej misce.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieścić około 1/2 szklanki mieszanki wołowiny na liściu kapusty.
Zawijamy kapustę wokół mieszanki wołowej, chowając boki, aby stworzyć kopertę wokół mięsa. Powtórz z pozostałymi liśćmi i mieszaniną mięsa.
Roladki z kapusty układamy na wierzchu posiekanej kapusty w naczyniu żaroodpornym; roladki doprawiamy solą i czarnym pieprzem.
W misce ubić zupę pomidorową, sok pomidorowy i keczup.
Wlać mieszankę zupy pomidorowej na bułki z kapustą i przykryć naczynie życzyć folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż kapusta będzie miękka i mięso będzie gotowane przez około 1 godzinę.