Gotuj książkę: Ugryź język Tacos

Gotuj książkę: Ugryź język Tacos
Przepis gotuj książkę: Ugryź język Tacos jest gotowy w około 4 godziny i jest zdecydowanie spektakularny wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 40 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka do 3 papryki jalapeño, kolendra, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Tacos z Suma z Chipotle Slaw, Tongue Tacos, oraz Pyszne Tacos Z Językiem Wołowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Język: spłucz język pod zimną wodą i upewnij się, że jest czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Umieść język w dużym pojemniku z wystarczającą ilością miejsca, aby nie dotykał boków. Przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie przykryć garnek i obniżyć ogień do niskiej, aby utrzymać dobre, stałe gotować na wolnym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Niech gotować na wolnym ogniu przez 3 godziny; język odbywa się, gdy ostry nóż przebija go łatwo i membrana wygląda gotowy do zsunięcia się.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Wyjmij język z garnka i pozostaw do ostygnięcia na talerzu przez około 15 minut. Powinien być na tyle chłodny, aby go dotykać, ale nie tak zimny, aby membrana się przyklejała. Odklej membranę i oczyść spodnią część języka z twardych kawałków. Możesz potrzebować ostrego noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Włożyć język z powrotem do garnka, dodać sól do wody i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć i obniżyć ciepło do niskiej, aby utrzymać na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu około 1 godziny, aż mięso będzie miękkie i można go łatwo oddzielić. 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
1
Umieścić pomidory, jalapeños, i czosnek w średnim rondlu i dodać 1/2 szklanki wody. Ustaw patelnię na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez około 15 minut, aż Tomatillo są miękkie i straciły swój żywy zielony kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Odcedzić, zastrzegając płyn i pozostawić warzywa do ostygnięcia. 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3
Przełożyć schłodzone warzywa i płyn do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj sól i puree na dużej prędkości, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Wlać mieszaninę do miski i wymieszać awokado, cebula, i kolendry. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, a następnie dostosować przyprawy w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Podawać: rozdrobnić język i podawać na ciepłych tortillach z odrobiną salsy verde i świeżymi liśćmi kolendry i cienko pokrojoną rzodkiewką.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować jest Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Aromaty czarnej herbaty i kardamonu są warstwowe przez nuty borówki i jeżyny. Świeże smaki ze skórki żurawiny, śliwki i pomarańczy zapewniają żywe nuty pikantne z nutą minerału i kardamonu. Jest to bogaty i treściwy Pinot Noir o zrównoważonej kwasowości i drobno teksturowanym wykończeniu. 
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn