Gotuj książkę: Ugryź język Tacos
Przepis gotuj książkę: Ugryź język Tacos jest gotowy w około 4 godziny i jest zdecydowanie spektakularny wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 40 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka do 3 papryki jalapeño, kolendra, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Tacos z Suma z Chipotle Slaw, Tongue Tacos, oraz Pyszne Tacos Z Językiem Wołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Język: spłucz język pod zimną wodą i upewnij się, że jest czysty.
Umieść język w dużym pojemniku z wystarczającą ilością miejsca, aby nie dotykał boków. Przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie przykryć garnek i obniżyć ogień do niskiej, aby utrzymać dobre, stałe gotować na wolnym ogniu.
Niech gotować na wolnym ogniu przez 3 godziny; język odbywa się, gdy ostry nóż przebija go łatwo i membrana wygląda gotowy do zsunięcia się.
Wyjmij język z garnka i pozostaw do ostygnięcia na talerzu przez około 15 minut. Powinien być na tyle chłodny, aby go dotykać, ale nie tak zimny, aby membrana się przyklejała. Odklej membranę i oczyść spodnią część języka z twardych kawałków. Możesz potrzebować ostrego noża.
Włożyć język z powrotem do garnka, dodać sól do wody i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć i obniżyć ciepło do niskiej, aby utrzymać na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu około 1 godziny, aż mięso będzie miękkie i można go łatwo oddzielić.
Umieścić pomidory, jalapeños, i czosnek w średnim rondlu i dodać 1/2 szklanki wody. Ustaw patelnię na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez około 15 minut, aż Tomatillo są miękkie i straciły swój żywy zielony kolor.
Odcedzić, zastrzegając płyn i pozostawić warzywa do ostygnięcia.
Przełożyć schłodzone warzywa i płyn do blendera.
Dodaj sól i puree na dużej prędkości, aż będzie gładka.
Wlać mieszaninę do miski i wymieszać awokado, cebula, i kolendry. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, a następnie dostosować przyprawy w razie potrzeby.
Podawać: rozdrobnić język i podawać na ciepłych tortillach z odrobiną salsy verde i świeżymi liśćmi kolendry i cienko pokrojoną rzodkiewką.