Gotuj książkę: ciasto na pizzę Nancy Silverton
Gotuj książkę: Ciasto Do Pizzy Nancy Silverton jest bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 273 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz kolejny olej, ciepłą wodę z kranu, sprężone drożdże i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kanapka śniadaniowa Nancy Silverton, Butterscotch Nancy Silverton Budino, oraz Cranberry Ginger Upside-Down Cake - 50 Women Game Changers in Food-Nancy Silverton dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić gąbkę, umieść 15 uncji wody i drożdży w misce stojącego miksera i pozostaw na kilka minut, aby rozpuścić drożdże.
Dodaj 13 uncji mąki chlebowej, mąki żytniej i kiełków pszenicy. Wymieszać drewnianą łyżką, aby połączyć składniki. Owinąć miskę szczelnie w folię i szczelnie owinąć Obwód miski sznurkiem kuchennym lub innym kawałkiem folii, aby dodatkowo uszczelnić miskę. Ciasto odstawić w temperaturze pokojowej (najlepiej 68-70°F) na 1 1/2 godziny.
Odkryj miskę i dodaj pozostałe 7 uncji wody, pozostałe 13 uncji mąki chlebowej i słodu jęczmiennego. Zamocuj mikser za pomocą haka do ciasta, umieść miskę na stojaku miksera i wymieszaj ciasto na małej prędkości przez 2 minuty.
Dodać sól i wymieszać na średniej prędkości przez 6 do 8 minut, aż ciasto zacznie odrywać się od boków miski. Zauważ, że ciasto nie będzie ciągnąć tak bardzo, że całkowicie czyści miskę, ale jeśli ciasto jest zbyt lepkie i w ogóle nie odrywa się od boków, wrzuć do miski małą garść mąki, aby była mniej lepka. Podczas mieszania ciasta, lekko nasmaruj oliwą z oliwek miskę wystarczająco dużą, aby utrzymać ciasto, gdy podwaja rozmiar. Ciasto z miksera przełożyć do miski naoliwionej. Owinąć miskę jak wcześniej. Odstawić ciasto w temperaturze pokojowej na 45 minut. Lekko odkurz powierzchnię roboczą mąką i obróć ciasto na mąkę. Działając tak, jakby okrągła ma cztery strony, złóż krawędzie ciasta w kierunku środka. Obróć ciasto i odstaw je, złożone bokiem do dołu, do miski. Przykryj miskę folią i odstaw na 45 minut.
Ponownie lekko odkurz powierzchnię roboczą mąką i obróć ciasto na mąkę. Podziel ciasto na sześć równych segmentów, z których każdy waży około 7 uncji. Delikatnie włóż krawędzie każdej rundy ciasta pod siebie. Przykryj okrągłe ciasto czystym naczyniem i pozostaw na 5 minut.
Lekko mąki ręce i używać obu rąk, aby zebrać każdą rundę ciasta w napiętej kuli. Blachę do pieczenia obficie obsypać mąką i ułożyć ciasto na blasze. Przykryć blachę do pieczenia z dishtowel i ustawić je ponownie w temperaturze pokojowej na 1 godzinę, aby udowodnić ciasto. (Lub pozostawić ciasto na blacie do dowodu zamiast.)
Aby zrobić pizzę: Wybierz pizzę(y), którą chcesz zrobić i przygotuj wszystkie niezbędne składniki.
Wyjmij stojaki z piekarnika i umieść kamień do pizzy na podłodze piekarnika. Kamień do pizzy pochłania i równomiernie rozprowadza ciepło, co pomaga uzyskać chrupiącą skórkę. Kup wysokiej jakości kamień, który nie pęknie od ekstremalnych upałów. W szczypcie użyj spodu grubej blachy do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik i kamień do 260° lub tak gorąco, jak piekarnik pójdzie, przez co najmniej 1 godzinę.
Stwórz pizzerię, która zawiera miski pełne oliwy z oliwek, sól koszerną i składniki niezbędne do przygotowania wybranej pizzy.
Przygotuj miskę mąki do odkurzania blatu.
Przygotuj miskę kaszy manny do odkurzania skórki do pizzy, narzędzie z długim uchwytem i dużą, płaską metalową lub drewnianą powierzchnią do wsuwania pizzy do i z piekarnika.
Gdy ciasto jest gotowe, obficie mąki powierzchni roboczej i umieścić jedną rundę ciasta w środku mąki powierzchni. Ciasto lekko posmarować mąką. (Jeśli jeszcze nie, w tej chwili będziesz chciał nalać sobie kieliszek wina.)
Używając opuszkami palców, jakbyś stukał w klawisze fortepianu, delikatnie stuknij środek ciasta, aby lekko spłaszczyć, pozostawiając nietkniętą obręcz 1 cala.
Podnieś ciasto, piłkę zarówno pięści, a pięściami skierowanymi do ciała, umieść górną krawędź ciasta na pięściach tak, aby runda rozciągała się w dół na grzbietach rąk, z dala od nich.
Przesuń okrąg ciasta wokół pięści, jak ręce zegara, aby ciasto nadal rozciągało się w dół w okrąg.
Gdy ciasto rozciągnie się do około 10 cali średnicy, połóż je na powierzchni posypanej mąką.
Obrzeże ciasta posmarować oliwą z oliwek i posypać solą koszerną na powierzchni ciasta.
Ubierz pizzę zgodnie z wybranym przepisem, upewniając się, że zostawisz 1-calową obręcz bez sosu lub polewy wokół krawędzi.
Skórkę do pizzy odkurzyć kaszą manną i przesunąć ją pod pizzę jednym zdecydowanym naciśnięciem. Mniej prawdopodobne jest rozerwanie lub zniekształcenie ciasta jednym dobrym naciśnięciem skórki, a nie kilkoma wstępnymi naciśnięciami. Zmień kształt pizzy na skórce, jeśli straciła swój kształt. Delikatnie potrząśnij skórką, aby określić pogodę, w której ciasto łatwo się uwolni w piekarniku. Jeśli przykleja się do skórki, ostrożnie podnieś jedną stronę ciasta i wrzuć pod Nie trochę kaszy manny. Zrób to pod kilkoma różnymi kątami, aż pod całą skorupą pojawi się kasza manna.
Otwórz drzwiczki piekarnika i wsuń ciasto na rozgrzany kamień do pizzy. Ponownie, poruszając się zdecydowanie, pociągnij skórkę w swoją stronę, aby zostawić pizzę na kamieniu.
Piec pizzę, aż będzie złoty brąz i gzyms, lub obręczy, jest chrupiące i blister, 8 do 12 protokół. Czas gotowania może się różnić w zależności od mocy piekarnika.
Podczas gdy pizza jest w piekarniku, wyczyść miejsce na czystej, suchej desce do krojenia lub umieść aluminiową pizzę na blacie, aby umieścić pieczoną pizzę.
Po zakończeniu pizzy przesuń skórkę pod skórkę, wyjmij ją z piekarnika i umieść na desce do krojenia lub okrągłej.
Użyj toczącego się noża do pizzy, aby wyciąć pizzę. Nasze kroimy w cztery kliny w pizzerii, ale na przyjęcia często kroimy je na sześć lub osiem klinów, aby każdy gość mógł dostać kawałek pizzy, gdy jest gorąca.