Gnocchi z brokułami, karmelizowanym czosnkiem i parmezanem
Przepis Gnocchi z brokułami Rabe, karmelizowanym czosnkiem i parmezanem może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Na 1,64 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką sól, pakowane próżniowo gnocchi, ząbki czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dyniowe Gnocchi z brokułami Rabe i wędzoną ricottą, Brokuły Rabe z karmelizowaną cebulą, oraz Brokuły Rabe I Karmelizowana Cebula Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brokuły gotować rabe we wrzącej wodzie 4 protokół.
Brokułowy rabe wyjąć łyżką szczelinową i umieścić w durszlaku; odcedzić.
Dodaj gnocchi na patelnię; gotować 3 protokół lub aż gotowe.
Osuszyć gnocchi w durszlaku nad miską, rezerwując 1/4 szklanki płynu do gotowania.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj czosnek na patelnię; gotować 3 minuty lub aż lekko rumiane, często mieszając.
Dodaj brokuły rabe, gnocchi, i zastrzeżone gotowania płyn do patelni; gotować 2 protokół. Wymieszać z solą i pieprzem.
Miejsce 1 1/4 szklanki mieszanki gnocchi w każdej z 4 płytkich misek; top każdej porcji z 1 łyżka sera.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla Gnocchi. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto