Gniazda makaroników czekoladowych
Czekoladowe Macaroon Nests to przepis bezglutenowy na 30 porcji. Za 24 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 1 g białka i 7 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Allrecipes wymaga orzeszków ziemnych oblanych cukierkami w czekoladzie, płatków kokosowych piekarza, budyniu z galaretką czekoladową i półsłodkiej czekolady piekarskiej. Świetnie sprawdza się jako bardzo niedrogi deser. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 12%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Gniazda makaroników czekoladowych, Gniazda makaroników kokosowych i Gniazda makaroników kokosowych z nutellą.
Instrukcje
Połącz suchą mieszankę budyniową, kokos, mleko i ekstrakt. Nakładać po czubatych łyżeczkach w odstępie 1 cala na 30 kopczyków na wyłożonych pergaminem blachach do pieczenia.
Piec 12 do 15 minut. lub do momentu, aż będzie twarde. Natychmiast przenieś makaroniki z blach do pieczenia na ruszty; wciśnij 1 nakrętkę w górę każdego z nich. Całkowicie ostudzić.
Czekolada do mikrofalówki zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zanurzaj spody makaroników w czekoladzie; umieścić na kartce woskowanego papieru.
Odstawiamy, aż czekolada stwardnieje.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Makaroniki można łączyć z kremowym sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Bollinger Brut Special Cuvee. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 60 dolarów za butelkę.
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.