Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj genueńskiej zupy jarzynowej. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 384 kalorie, 12g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.83 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz fasolę, pomidory z puszki, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Genueński Condijun, Minestron Genueński, oraz Gąbka Genueńska dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Sortuj fasolę lima, odrzucając gruz. Wypłukać fasolę, umieścić w 3-do 4-quart patelni i dodać 1 1/2 kwarty wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zdjąć z ognia i odstawić na co najmniej 1 godzinę lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Fasolę odsączyć, dodać 1 1/2 litra wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będą miękkie do ugryzienia, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3
Fasola odwadniająca; zapas płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
4
W międzyczasie przyciąć i wyrzucić koniec łodygi i twardą zieloną górę z poru; odkleić i wyrzucić twardą zewnętrzną warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)
5
Por przeciąć na pół wzdłuż i przytrzymać pod zimną bieżącą wodą, przerzucając warstwy, aby dobrze spłukać. Cienko pokroić w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(i Tylko Porcje)
6
W 8-do 10-quart patelni na średnim ogniu, często mieszać pancetta w 2 łyżki oliwy z oliwek tylko do kuleją, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodaj por, cebulę, seler i pietruszkę; mieszać często na średnim ogniu, aż warzywa zaczną brązowieć, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
(i Tylko Porcje)
8
Na patelni, dodać 2 1/2 szklanki zastrzeżone Bean gotowania płynu (z wyjątkiem pozostałej do innych zastosowań lub wyrzucić), odsączone fasoli, bulion, pomidory z sokiem, ziemniaki, i marchew. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W Soku
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Dodaj kapustę, boćwina, fasola szparagowa, i cukinia; przykryć i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie warzywa będą bardzo miękkie do ugryzienia, 20 do 25 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Chard Szwajcarski
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Na 1 Ananasa
10
Zupa Chochla równo do misek; łyżka 1 łyżka oliwy z oliwek i około 1/2 łyżki pesto alla genovese w każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny