Garam Masala smażony łosoś z masłem kokosowo-Curry

Garam Masala smażony łosoś z masłem kokosowo-Curry
Garam Masala smażony łosoś z masłem kokosowo-Curry wymaga ok. 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 1168 kalorii, 16G białka, oraz 117 g tłuszczu na porcję. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, masło, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Dobrze sprawdza się jako indyjskie danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, Pieczona pierś z kaczki Melissy Clark z Garam Masalan i winogronami, oraz Garam Masala Kurczak Curry.

Instrukcje

1
Do rondla wlać białe wino, śmietanę i mleko kokosowe; doprawić Curry. Doprowadzić do lekkiego wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Gdy płyn się zmniejszy, włącz ciepło do niskiego poziomu i ubijaj masło, kilka kostek na raz, aż całe masło zostanie włączone. Nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała, bo inaczej się oddzieli. Gdy masło się włączy, doprawić do smaku solą i odstawić do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Rozgrzać olej w patelni saute na średnim ogniu, aż zacznie palić. Podczas gdy olej się rozgrzewa, lekko doprawić obie strony łososia garam masala i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Łososia podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 3 do 4 minut z jednej strony, następnie odwracamy i kontynuujemy gotowanie przez 2 do 3 minut, aż skończymy. Krótko odcedzić na papierowych ręcznikach, aby wchłonąć nadmiar oleju, a następnie od razu podawać z sosem maślanym curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn