Fruity figgy flapjacks
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepisy do skrzynki receptury, Fruity Figgy flapjacks może być przepis należy spróbować. Na 73 grosze za porcję, dostajesz śniadanie, które serwuje 16. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Jest to niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Mieszanka fig, sułtanki, orzechów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. 37 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Figgy Bułeczki, Pudding Figowy, oraz Figgy Jam!.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Wyłożyć 20cm kwadratową blachę z pergaminem do pieczenia.
Włożyć figi do małej patelni z 150 ml wody i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o połowę.
Przenieść do robota kuchennego i whizz do pasty.
Olej kokosowy i syrop rozpuścić na małym ogniu, następnie wymieszać z pastą figową.
Włóż owies, suszone owoce i orzechy do miski i dobrze wymieszaj, a następnie wylej mokrą mieszankę i wymieszaj do połączenia.
Zeskrobać do blaszki i piec przez 25-30 minut. Pozostawić do ostygnięcia przed pokrojeniem na kawałki.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów