Frittata Lasagna
Przepis Frittata lasagne może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 1 godzina i 40 minut. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 263 kalorie, 11g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz masło, olej z pestek winogron, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Frittata di zucchine al forno (pieczona Frittata z cukinią), Frittatan AI peperoni (papryka Frittata), oraz Frittata Zielona: Frittata con le Erbe.
Instrukcje
Rozgrzać olej z pestek winogron na średnim ogniu na dużej patelni. Gdy olej zaczyna migotać, dodać cebulę i czosnek i podsmażyć, aż cebula zamienia półprzezroczyste. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać cukinię, żółty squash, oregano, sól, i pieprz, i mieszać do Płaszcz. Przykryć i delikatnie gotować przez około 15 minut, następnie dodać kukurydzę, przykryć i gotować przez około 5 minut. W międzyczasie zrobić zawiesinę, dodając mąkę do małej miski i stopniowo ubijając 3 łyżki mleka (rezerwując resztę mleka na jajka).
Pastę pomidorową ubić na gładką masę. Delikatnie wymieszać zawiesinę w mieszaninie do squasha, aby zagęścić. Dalej gotować odkryte, aż squash jest miękka i mąka jest "gotowane," o 5 Więcej minut.
Zdjąć patelnię z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozgrzać masło na średnim ogniu w innej dużej patelni (lub tej samej, jeśli usunąłeś warzywa i umyłeś je). W małej misce ubijać 2 jajka i 1 łyżkę mleka razem na raz (rezerwując resztę jaj i mleka).
Rozprowadzić roztopione masło na dnie patelni i wlać jajka, wirując, aby pokryć dno. Gotuj tak, jak naleśnik, poluzowując krawędzie i odwracając się do brązowego obu stron. Po ugotowaniu przenieść na dno naczynia lasagne jako dolną warstwę i przyciąć i przestawić jajko, aby pasowało. Łyżka 1/4 mieszanki dyni równomiernie na jajka, następnie 1/4 pokrojonych pomidorów i 1/2 szklanki rozdrobnionego sera. Powtórz ubijając 2 kolejne jajka z 1 łyżką mleka i gotując, aby przygotować arkusz jajka na następną warstwę, a następnie za każdym razem, gdy skończysz 4 warstwy.
Podgrzewać w piekarniku przez około 20 minut, aż ser się rozpuści.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw 10 minut przed krojeniem na kwadraty.
Podawać posypane śmietaną i mieloną natką pietruszki.