Fondue z serem Feta z orzechami włoskimi i pietruszką
Need a wegetariańska przystawka? Fondue z serem Feta z orzechami włoskimi i pietruszką może być świetnym przepisem. Ten przepis służy 10 i kosztuje 62 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać ser feta, masło, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 19%. Spróbuj Sałatka makaronowa pełnoziarnista z orzechami włoskimi i serem Feta, Sałatka z dyni z żurawiną, orzechami włoskimi i serem Feta, oraz Fettuccine Z Pietruszkowym Pesto I Orzechami Włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2 quart na średnim ogniu, roztopić masło wymieszać z mąką. Wymieszać 2 razem do pasty.
Ubij mleko, aby stworzyć coś, co Francuzi nazywają sosem beszamelowym. Spadek temperatury trochę i gotować sos na wolnym ogniu przez około 10 minut, więc zgęstnieje i smak mąki gotuje się. Po tym jest to łatwe, po prostu złożyć pokruszony feta, szalotki, i pietruszka. Doprawić solą i odrobiną popękanego pieprzu.
Po rozpuszczeniu ser jest oficjalnie fondue, możesz użyć garnka do fondue ze świecą lub po prostu zostawić go w garnku i kazać wszystkim zjeść stamtąd.
Zakończ go z orzechami włoskimi rzuconymi na wierzch. Lubię kroić kawałki chleba i melona, a może oliwki z pestkami i prosciutto, tak czy inaczej to zawsze wakacyjny hit.