Focaccia Faszerowana Taleggio I Pancettą

Focaccia Faszerowana Taleggio I Pancettą
Focaccia Nadziewane Taleggio i Pancetta może być tylko dodatek szukasz. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 8G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Food Republic ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka drożdży, sól morska płatków, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Taleggio z winogron rozmarynu na Focaccii, Burger z Taleggio, Pancettan i cebulowo-musztardowym smakiem, oraz Rozmaryn Focaccia farsz z pancettą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jeśli używasz świeżych drożdży, umieść drożdże, mąkę i 1 1/3 szklanki zimnej wody w misce miksera stojącego. Jeśli używasz aktywnych suchych drożdży, umieść 1 1/3 szklanki ciepłej wody z kranu (około 110ºf) w misce miksera stojącego, wymieszaj drożdże i odstaw na 5 minut, aż się spieni; następnie dodaj mąkę.Używając haka do ciasta, mieszaj na małej prędkości przez 2 do 3 minut. Przełącz na średnią prędkość, dodaj sól i strumień w oliwie z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
świeże Drożdżeświeże Drożdże
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wymieszać, aż ciasto będzie gładkie i jedwabiste, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3
Przenieść ciasto do naoliwionej miski i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się luzem, o 1 godzinę.Olej pół - arkusz patelni (11 x 14-calowy obramowane blachy do pieczenia), a następnie punch dół ciasta i włączyć go na naoliwionej patelni. Złóż ciasto na siebie w trzecich i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 30 minut. Rozwałkuj ciasto, złóż je na siebie w tercjach ponownie i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na kolejne 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
4
Przeciąć ciasto na pół i wcisnąć połowę ciasta do blachy do pieczenia, więc ma około 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Rozwałkować wyprasowane ciasto i odstawić na bok. Ponownie nasmarować patelnię i wcisnąć drugą połowę ciasta na patelnię, aby miała grubość około 1/4 cala. Rozsypać ser i pancetta na cieście na patelni, pozostawiając 1/4-cala granicy wokół krawędzi. Rozwiń drugą połowę ciasta na ser i pancetta i szczypta krawędzi do uszczelnienia. Dołóż powierzchnię opuszkami palców i pozostaw w ciepłym miejscu na 30 minut.Rozgrzej piekarnik do 260°. Włącz konwekcję, jeśli to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
SerSer
CiastoCiasto
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Skropić wierzch focaccia oliwą z oliwek i posypać płatkami soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
FocacciaFocaccia
SólSól
7
Piec na złoty kolor, 20 do 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Ostudzić na patelni na stojaku z drutu i pokroić w 3-calowe kwadraty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
9
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.Wypróbuj te włoskie przepisy na Food Republic: Mini Focaccia with Tapenade Recipe
Składniki, których będziesz potrzebować
FocacciaFocaccia
Tapenada Z Oliwek, PodzielonaTapenada Z Oliwek, Podzielona
10
Włoski 101: Tradycyjny Przepis Na Antipasto
11
Przepis Na Włoskie Ciasto Mięsne
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Magazyn