Flądra z farszem krewetkowym dla 2
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać flądry z krewetek farszu dla 2 spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 300 kalorii, 20g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz filety z flądry, seler, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Flądra z farszem krewetkowym, Flądra ze szpinakiem i farszem orzechowym, oraz Flądra Faszerowana Krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni roztop masło.
Dodaj cebulę, seler i zielony pieprz; saute do miękkości.
Dodaj krewetki; gotować i mieszać aż krewetki kolei różowy.
Dodaj bulion, pimientos, sos Worcestershire, koperek, szczypiorek, sól i cayenne; ciepła przez.
Zdjąć z ognia; wymieszać w bułce tartej.
Łyżka około 1/2 szklanki farszu na każdy filet; zwinąć.
Miejsce szew stronie w dół w nasmarowane 9-in. x 9-po. naczynie do pieczenia.
Skropić masłem i sokiem z cytryny.
Piec, odsłonięty, w temperaturze 375° przez 15-20 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Ostertag Les Jardins Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Ostertag Les Jardins Pinot Gris
Certyfikowana Biodynamika i praktykowanie od 1998 roku, Domaine jest właścicielem 35.5 akrów winnic w ponad 88 oddzielnych działkach rozsianych po wioskach Epfig, Nothalten, Itterswiller, Ribeauvillé i Albé. Winogrona są zbierane ręcznie, delikatnie prasowane i fermentowane za pomocą lokalnych drożdży, aż do całkowitego wyschnięcia. Wino jest następnie starzone, sur lie, w starych dębowych beczkach o pojemności 228 L, przez 9 miesięcy.