Flan Z Fasoli Waniliowej
Flan z fasoli waniliowej wymaga około 5 godzin od początku do końca. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 179 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Świetnie sprawdza się jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Udaj się do sklepu i odbierz beztłuszczowe mleko skondensowane, cukier, żółtko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Flan Z Fasoli Waniliowej, Krem z masła waniliowego, mus z białej czekolady waniliowej i Syrop waniliowy na tort weselny, oraz Zdrowe bezglutenowe ciasto waniliowe z klasycznym lukrem waniliowym [1 wersja].
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Podgrzać 1% mleka z połówkami wanilii w małym rondlu na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorące.
Zdjąć z ognia, przykryć, a następnie stromo 20 minut.
Gotować cukier w 6-calowej patelni nonstick na umiarkowanie małym ogniu, wirowanie patelni, aby pomóc cukru stopić równomiernie, aż stopi się i blady złoty. Kontynuuj gotować, wirująca patelnia, aż do głębokiego karmelu, 1 do 2 protokół. Natychmiast wlać do kubków kremu, przechylając kubki, aby pokryć dno.
Ubić całe jajko, żółtko, skondensowane mleko i szczyptę soli na gładką masę. Wyrzucić waniliową strączkę z przesiąkniętego mleka i stopniowo ubijać mleko do mieszaniny jaj.
Krem podzielić między filiżanki i piec w łaźni wodnej, luźno pokryte arkuszem folii, w środku piekarnika, aż krem jest ustawiony, ale nadal drży lekko, 35 do 40 minut.
Wyjąć kubki z łaźni wodnej i schłodzić na stojaku. Chill, uncovered, co najmniej 2 godziny. Unmold flans poprzez uruchomienie noża wokół krawędzi do poluzowania i odwrócenia na płytach.
* Flans mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i przechowywane schłodzone w kubki custard, odkryte.
Każda porcja około 169 kalorii i 3 gram tłuszczu.