Flan Waniliowo-Pomarańczowy
Przepis waniliowo-pomarańczowy Flan jest gotowy w około 2 godziny i 30 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 270 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz melon miodowy, pomarańcze pępkowe, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Miodowo-karmelizowane gruszki z Flanem pomarańczowo-waniliowym, Flan Z Fasoli Waniliowej, oraz Bardzo Waniliowy Flan Z Serem Śmietankowym.
Instrukcje
Ustaw dwa 10-calowe talerze szklane do głębokich naczyń w 2 średnich patelniach.
W rondlu gotuj cukier i wodę na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Używając mokrej szczotki do ciast, spłucz kryształy z boku patelni. Gotować syrop niezakłócony, aż powstanie średnio-bursztynowy karmel, 6 minut. Natychmiast wlać karmel do talerzy ciasta, przechylając je, aby pokryć DNA.
Niech karmel ostygnie całkowicie.
W dużej misce ubić jajka z nasionami wanilii, skórką pomarańczową i likierem pomarańczowym.
Ubij w obu mlekach, aż do równomiernego połączenia.
Wlać krem do talerzy ciasta. Ustaw patelnie do pieczenia na górnej i dolnej trzeciej półce piekarnika. Ostrożnie wlać wystarczającą ilość gorącej wody do każdej patelni do pieczenia, aż dotrze do połowy boku płyty ciasta. Przykryć Patelnie folią i piec przez 1 1/2 godziny do 1 godziny i 50 minut (w zależności od położenia piekarnika), aż flanki będą twarde i ustawione, ale nadal lekko jiggly w środku.
Przenieść patelnie do pieczenia na stojaki i niech flans ostygnie lekko w wodzie.
Przenieść talerze ciasto do regałów i niech flans ostygnie, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Używając ostrego noża, obierz pomarańcze i limonki, usuwając wszystkie gorzkie białe pestki. Pracując nad misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje.
Każdą sekcję pokroić w trzecie części i odstawić do miski.
Dodać melon, bazylia, oliwa z oliwek i sól.
Aby rozpakować każdy flan, Uruchom nóż wokół krawędzi talerza ciasta, upewniając się, że dotrzesz do karmelu na dole; przechyl talerz lekko, aby umożliwić trochę karmelu w szczelinie. Odwróć okrągły talerz na talerzu ciasta. Chwytając oba, ostrożnie odwróć flan na talerz; jeśli nie zwolni się natychmiast, podnieś jedną stronę płytki ciasta o cal i wsuń końcówkę noża między szkło a flan, aby zwolnić uszczelkę. Zdejmij talerz z ciasta.
Wlać i zeskrobać karmel na flan.
Pokroić w kliny i podawać z sałatką owocową.