Fińska Zapiekanka Z Rzepy
Fińska zapiekanka z rzepy może być tylko przystawką, której szukasz. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 273 kalorie, 7G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 14 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz zmielony cynamon, sól, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów skandynawskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Piec z żółtej rzepy Fińskiej, Zapiekanka Z Jabłkowej Rzepy, oraz Serowa Zapiekanka Z Rzepy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj 2-ćwiartowe danie zapiekane.
Marchew i kostki rzepy umieścić w dużym garnku i przykryć osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na minutę lub dwie.
Marchew i rzepa odstawiamy do garnka i dobrze rozgniatamy z masłem, solą, mąką i 1/4 szklanki cukru.
Jajka i mleko ubić w misce, następnie wymieszać z puree z marchwi, aż do wymieszania.
Zeskrobać do przygotowanego naczynia żaroodpornego. W małej miseczce wymieszać 2 łyżki cukru z cynamonem i posypać wierzchem zacieru marchewkowego.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż marchewka lekko ujędrni, a wierzch zaczął się złotobrązowy, około 45 minut.