Filety rybne imbirowe gotowane na parze z Bok Choy

Filety rybne imbirowe gotowane na parze z Bok Choy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj filety rybne z imbiru na parze z Bok Choy. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 431 kalorii, 32G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na $5.6 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cukier, smażone dziecko bok choy, imbir, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Łosoś imbirowy gotowany na parze z smażonym Bok Choy.

Instrukcje

1
W średniej misce, ubić razem sos sojowy, cukier, wino ryżowe, i pięć przypraw w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino RyżoweWino Ryżowe
Sos SojowySos Sojowy
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przenieś rybę na 2 oprawione talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
3
Skropić każdy kawałek mieszanką 1 łyżka sosu sojowego i roztrzepać z julienned imbir. (Pozostały sos odstawić na koniec Dania.) Przykryć i przechowywać w lodówce 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
SOSSOS
4
Dopasuj duży rondel z płaskim koszem na parowiec, napełnij 1 calową wodą i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i przenieś 1 płytę do kosza na parowiec. Okładka i steam 4 minuty. Bez pokrywy podnoszącej wyłącz płomień i pozwól, aby ciepło resztkowe zakończyło gotowanie, dopóki ryba nie zostanie ugotowana, o około 1 minutę więcej. Ostrożnie wyjmij talerz (trzymaj ciepło w piekarniku). Powrót wody w parowniku do wrzenia, przenieść drugą płytkę do parownika i pary pozostałych ryb w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
5
Podczas gdy ryba jest na parze, w małym rondlu na umiarkowanym ogniu, rozgrzać olej roślinny. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Podzielić rybę na 4 talerze i top z julienned szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
RybyRyby
7
Na każde danie wlać odrobinę gorącego oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Podawać natychmiast z bok choy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn