Filet wieprzowy z musztardą i ziołami
Filet wieprzowy z musztardą i ziołami zajmuje ok. 1 godzina od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 275 kalorii, 1G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 14 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Jeśli masz oliwę z oliwek, oliwę z oliwek, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 81%. Podobne przepisy to Musztardowy Filet Wieprzowy Faszerowany Morelami, Filet wieprzowy musztardowy z soczewicą jabłkową i ziołami aioli, oraz Polędwica wieprzowa: łatwa i szybka pieczeń z szalotką, musztardą i ziołami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 160C / konwencjonalny 180C / Gaz
Zrobić pastę ziołową, mieszając oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, natkę pietruszki i bazylię w robocie kuchennym, dodając czarny pieprz do smaku. Odstawić. Pokroić filety wieprzowe z dowolnej membrany, doprawić i posmarować 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Rozgrzać suchą, ciężką patelnię, a następnie podsmażyć filety na dużym ogniu, aż będą ładnie zabarwione.
Przełożyć do pieczenia i piec przez 30 minut.
Pieczone filety posmarować musztardą, następnie udusić pastą ziołową (do tego ręce są w porządku). Filety pokroić na przekątnej i podawać z kremowymi ziemniakami i zielonymi warzywami.