Fettunta z Prosciutto
Fettunta z Prosciutto może być tylko przystawką szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 66 centów za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka mozzarelli, liście pietruszki, gęsto prosciutto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj podaj prosciutto-prosciutto owinięte gruszką z parmezanem, Prosciutto di Parma (Fagottini di Prosciutto di Parma), oraz Groch i Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj gaz, węgiel drzewny lub ogień drzewny do grillowania.
Grill chleb kilka centymetrów od ciepła, aż złoty z obu stron.
Połóż chleb na talerzu i natychmiast przetrzyj ząbki czosnku na powierzchni chleba. Dla naprawdę garlicky fettunta, pocierać mocno i używać zarówno ząbki czosnku.
Skropić obfite łyżkę lub więcej oliwy z oliwek na każdej kromce chleba.
Połączyć prosciutto, ser, i pietruszka w małej misce.
Posypać mieszaninę równomiernie na każdej kromce chleba. Powrót chleb do gorącego grilla ser stronie do góry, przykryć grill pokrywką, i gotować fettunta tylko wystarczająco długo, aby stopić ser i rewarm tosty trochę, o 1 minutę.