Fettuccini Alfredo ze wstążkami z cukinii
Fettuccini Alfredo ze wstążkami z cukinii może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 535 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.35 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 248 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz parmezan, cukinię, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Kurczak Alfredo ze wstążkami z cukinii, Fettuccini Alfredo I, oraz Fettuccini Alfredo.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Pokroić końce z cukinii i wyrzucić. Za pomocą mandoliny lub ostrożnie ostrym nożem pokroić cukinię wzdłuż na bardzo cienkie plasterki. Ułóż plastry i pokrój nożem wzdłuż na wstążki o grubości 1/4 cala.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni non-stick na średnim ogniu.
Dodać 1 ząbek czosnku i gotować przez 30 sekund.
Dodać cukinię wstążki, przykryć i gotować, aż cukinia będzie miękka, mieszając od czasu do czasu, o 6 protokół.
Przenieść cukinię do miski.
Ugotuj makaron al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wymieszać pół szklanki wody z makaronu i odstawić.
Odcedzić makaron i włożyć do garnka z makaronem.
Tymczasem zrobić sos. Mieszaj mąkę z niskotłuszczowym mlekiem, aż całkowicie się rozpuści.
Umieść pozostałą łyżkę oliwy z oliwek na patelni i podgrzać na średnim ogniu.
Dodaj pozostały ząbek czosnku i gotuj przez 30 sekund.
Dodaj mieszaninę mąki z mlekiem i gotuj, aż mieszanina zacznie się gotować, stale mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, mieszając, przez 2 minuty więcej.
Dodaj odparowane mleko, sól i ser i gotuj, mieszając, aż ser się stopi, około 1 minuty. Doprawić dodatkową solą do smaku.
Dodać sos, cukinię i 3 łyżki pietruszki do makaronu w garnku i wrzucić do połączenia.
Dodać trochę wody z makaronu w razie potrzeby poluzować.
Aby służyć, umieścić 2 szklanki mieszanki makaronu na każdym talerzu i udekorować pozostałą pietruszką.
Doskonałe źródło: wapnia, miedzi, błonnika, kwasu foliowego, żelaza, magnezu, manganu, molibdenu, niacyny, fosforu, potasu, białka, ryboflawiny, selenu, tiaminy, witaminy B6, witaminy C, witaminy K
Dobre źródło: jodu, kwasu pantotenowego, witaminy A, witaminy B12, witaminy D