Fasola Refrytowa: Frijoles Refritos
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Refried fasoli: Frijoles Refritos może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 238 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz czosnek, olej z pestek winogron, pietruszkę płaską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Frijoles Refritos (Fasola Refrydowana), Frijoles Molidos (Fasola Refrydowana), oraz Quesadillas con Frijoles Refritos.
Instrukcje
W dużym garnku doprowadzić fasolę do wrzenia w 8 szklankach wody.
Niech gotować przez 15 minut i odtłuścić wszelkie szumowiny, które unosi się na powierzchnię.
Fasolę odsączyć w durszlaku i spłukać. Wypłukać garnek i zwrócić fasolę do garnka z 8 szklankami świeżej wody. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, przykryć i niech gotować do miękkości, o 2 godziny na małym ogniu.
W dużej patelni saute rozgrzać olej na średnim ogniu, aż zacznie migotać.
Dodaj cebulę i czosnek i smażyć, aż cebula zamienia półprzezroczyste.
Dodaj chili w proszku, sól i pieprz, i gotować przez kilka minut, aby umożliwić smaki zintegrować.
Fasolę odcedzić i dodać do patelni, zmiksować składniki razem.
Rozgrzać i podawać z mieloną kolendrą lub mieloną pietruszką posypaną na wierzchu.