Fasola Francuska Prowansalska

Fasola Francuska Prowansalska
Prowansalska fasola Francuska może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 8 porcji z 316 kalorii, 16G białka, oraz 10g tłuszczu każdy. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 23% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką tymianek, średnio pokrojony w kostkę seler, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 21 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy są Francuski w mgnieniu oka: prowansalskie Sablés, Francuski w mgnieniu oka: prowansalskie małże i małże nad muszlami, oraz Zielona fasola Virginii prowansalska.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Fasolę umieścić w misce i zalać wodą. Moczyć w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Fasolę odcedzić, umieścić w dużym rondlu z wywarem z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 do 40 minut, aż będzie miękka, ale nie papkowata.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodaj 1 łyżkę soli przez ostatnie 10 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Drenaż, rezerwowanie zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
6
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, następnie dodać cebulę, pokrojoną w kostkę marchewkę i seler i gotować na małym ogniu przez 10 do 15 minut, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodać pietruszkę, czosnek, rozmaryn i tymianek i gotować jeszcze 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
8
Dodaj fasolę i 2 szklanki wywaru do gotowania. (Jeśli nie masz wystarczającej ilości płynu, dodaj dodatkowy zapas lub wodę, aby zrobić 2 szklanki.) Gotować przez 15 minut, aż wywar zrobi trochę sosu, dodając więcej wywaru, jeśli to konieczne. Zakończ parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
9
Podawać z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i Biały burgund to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko zdarza się pomylić z szampanem. Jeśli twój posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgundu. Na czerwony, spróbuj czerwonego Bordeaux blend. Jednym z nich jest Chateau Le Grand Moulin Cotes de Bordeaux Blaye. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Chateau Le Grand Moulin Cotes de Bordeaux Blaye
Chateau Le Grand Moulin Cotes de Bordeaux Blaye
Głównie Merlot, z Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Malbec i starzony w kadziach cementowych. Obfite, dojrzałe i owocowe aromaty ciemnej porzeczki, jeżyny, cassis, mięty i przypraw z akcentami ziemi. Średnie podniebienie ma ładne zrównoważone aromaty wspierane przez wyrafinowane, teksturowane taniny i zrównoważoną kwasowość. Wykończenie jest pikantne z ziemistymi smakami i bardzo dobrą długością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia49
Magazyn