Fasola Cannellini z ziołami i Prosciutto
Fasola Cannellini z ziołami i Prosciutto zajmuje około 18 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 292 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Za 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Działa dobrze jako dodatek. Mieszanka fasoli cannellini, pomidorów w puszkach, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak z fasolą Cannellini i świeżymi ziołami, Makaron Penne z fasolą Cannellini i Prosciutto, oraz Cannellini Bean, Scallion i Prosciutto Dip dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej olej na ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i smaż, aż będzie pachnący, około 30 sekund. Dodaj szałwię i tymianek.
Dodaj pomidory. Zwiększ ogień do średnio wysokiego i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Dodaj fasolę. Dusić, aż pomidory będą miękkie, a soki wyparują o połowę, około 5 minut. Wyłącz ogień i dodaj prosciutto, uważając, aby go nie rozgotować. Dopraw fasolę do smaku solą i pieprzem.
Ułóż rukolę lub mieszane warzywa dla dzieci na półmisku. Nałóż fasolę na warzywa i podawaj.