Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka w koszulce z estragonem. Za $2.18 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 4 porcje z 291 kalorii, 29g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś sos do brązowienia, dodatkowy bulion z kurczaka, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 64%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak w koszulce z sosem cytrynowo-estragonowym, Gotowany łosoś z estragonem, oraz Przegrzebki w koszulce z winegretem z estragonu.
Instrukcje
1
Na dużej patelni nieprzywierającej połącz pierwsze osiem składników. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10 minut.
Dodaj kurczaka; przykryj i gotuj na wolnym ogniu 15-20 minut dłużej lub do momentu, gdy soki z kurczaka będą czyste. Łyżką cedzakową wyjmij kurczaka i warzywa do naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
W razie potrzeby połącz skrobię kukurydzianą, wodę, musztardę i sos zrumieniający do uzyskania gładkości; ubij w płyn do kłusownictwa. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Łyżka nad kurczakiem i warzywami; posypać natką pietruszki.