Espresso Granita z bitą śmietaną
Espresso Granita z bitą śmietaną to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 4,34 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 741 kalorii. Ten przepis służy 1. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz zmielone ziarna espresso, wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Espresso Granita z bitą śmietaną, Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną, oraz Granita truskawkowa z bitą śmietaną.
Instrukcje
Za pomocą ekspresu do kawy zaparz kawę z zmielonym espresso i wodą. Powinieneś mieć 1 3/4 filiżanki mocnego espresso. Alternatywnie, zrobić 1 3/4 filiżanki espresso za pomocą prasy francuskiej lub ekspres do kawy kroplówki.
Dodać 1/4 szklanki cukru i mieszać do rozpuszczenia. Skosztuj espresso i w razie potrzeby dodaj więcej cukru. Schłodzić w lodówce lub, aby przyspieszyć proces, wlać espresso do miski ze stali nierdzewnej, umieścić w większej misce wypełnionej lodem i mieszać kawę do wystygnięcia.
Wlej schłodzoną kawę do dwóch patelni ze stali nierdzewnej o wymiarach 9 na 9 cali. Zamrozić na 15 minut. Dobrze wymieszać i zwrócić patelnie do zamrażarki. Kontynuuj zamrażanie, mieszając co 10 minut, aż granita zostanie całkowicie zamrożona, w sumie około 40 minut.
W średniej misce, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, ubij śmietanę z pozostałymi 4 łyżeczkami cukru, aż krem utrzyma miękkie szczyty po podniesieniu ubijaczy. Spij granitę do schłodzonych misek do serwowania i top z bitą śmietaną.
Wskazówki dotyczące granity: aby uzyskać dodatkową prędkość, kup gotowe espresso w kawiarni.: Ciepłe espresso można włożyć bezpośrednio do zamrażarki, ale zamrożenie zajmie znacznie więcej czasu.: Granita zamarznie szybciej w metalowej patelni, ale możesz użyć Pyrexu; po prostu daj więcej czasu. Lub zamrozić płyn w metalowych miseczkach.: Granitę wymieszać widelcem, aby uzyskać ładne drobnoziarniste ziarno.: Granita szybko się topi, więc podawaj ją w miseczkach lub szklankach, które zostały schłodzone w zamrażarce.