Empanadas

Empanadas
Przepis Empanadas jest gotowy w około 1 godzinę i 25 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezmleczne opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 8. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 599 kalorii, 17g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Mieszanka papryki, oregano, rosołu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Turcja i puree ziemniaczane Empanadas-Empanadas De Pavo, Empanadas de Pipián (Empanadas wypełnione orzeszkami ziemnymi i ziemniakami), oraz Empanadas De Flor De Calabaza (kwiat squasha Empanadas) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól wymieszać w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Smalec kroimy blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać grubą mączkę kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
W osobnej misce ubić jajko, a następnie ubić wywar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać mieszaninę jaj do mieszaniny mąki i zagniatać, aż ciasto uformuje. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
5
Tymczasem do napełniania empanada: w dużej patelni nonstick rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj mieloną wołowinę i sól czosnkową i gotuj, aż wołowina zostanie całkowicie ugotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Do 6 Plasterków Sera Mozzarella5 Do 6 Plasterków Sera Mozzarella
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
7
Odsączyć tłuszcz i odstawić wołowinę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
8
Na tej samej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Dodaj pastę pomidorową, ocet, kminek, chili w proszku, oregano, sól przyprawiona, czosnek,papryka i cebula. Gotować, aż zmięknie, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości KęsaPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
10
Dodaj wołowinę i pozwól im kochać się z ogniem na małym ogniu przez około 5 Więcej minut. Mieszanina powinna być wilgotna, ale nie kapać mokra. Teraz jesteś gotowy, aby wypełnić empanadas.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
11
Lekko mąkę powierzchnię roboczą i rozwałkować ciasto do 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
12
Wyciąć 4 -, 5-lub 6-calowe naboje, w zależności od tego, jak duże wolisz.
13
Do każdej empanady dodajemy nadzienie mięsne i składamy ciasto na pół, aby zamknąć nadzienie. Użyj widelca, aby nacisnąć i uszczelnić krawędzie zamknięte. Niegotowane empanadas można przechowywać w lodówce do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
14
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy do 350 stopni F. smażyć empanadas aż złoty kolor, 6 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1
Wymieszać majonez, sos adobo i sok z limonki. (Smak poprawi się, jeśli znajdzie się w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku11 funt cukinii,1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania12 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalna, plus więcej na powierzchnię robocząmąka uniwersalna, plus więcej na powierzchnię roboczą5goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)5 do 6 plasterków sera mozzarella5 do 6 plasterków sera mozzarella1zielona papryka, posiekanazielona papryka, posiekana454Orzechy dowolne (posiekane)1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni2(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony1Sok z limonkiSok z limonki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprawdziwy majonez, np. Kraftprawdziwy majonez, np. Kraft8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej lub skracanie, do smażeniaOlej lub skracanie, do smażenia2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana11 funt cukinii,suszone oreganosuszone oregano1czerwona papryka, posiekanaczerwona papryka, posiekana1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli11 funt cukinii,paluszki mięsne o smaku pepperoni), pokrojone na kawałki wielkości kęsapaluszki mięsne o smaku pepperoni), pokrojone na kawałki wielkości kęsa2(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2(zima)1 łyżka musztardy Dijon lub pełnoziarnistej1 łyżka musztardy Dijon lub pełnoziarnistej1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkismalec lub skracaniesmalec lub skracanie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn