Eklerki Z Nadzieniem Czekoladowym
Kremowo-czekoladowe eklerki to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 95 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje 33 centów za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz masło, myjkę jajeczną z jajka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Czekoladowe Truskawkowe Eklerki, Precle Pokryte Białą Czekoladą Wypełnione Biszkoptem, oraz Francuskie wypieki} czekoladowe eklerki i kremowe ptysie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj dwa stojaki piekarnika do górnej i dolnej pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Wytnij dwa arkusze papieru pergaminowego, aby pasowały do dwóch arkuszy patelni. Złóż każdy arkusz papieru pergaminowego na trzecie długą drogę lub narysuj dwie poziome linie długości papieru, aby podzielić je równomiernie na trzecie. Linie na pergaminie będzie przydatnym przewodnikiem, jak są rurociągów z ciasta później. Odstawić.
Napełnij worek rurowy z okrągłą końcówką średniej wielkości(zaleca się nr 8, nic większego) w połowie drogi z pâte à choux. Wymieszaj niewielką ilość ciasta na każdym z czterech rogów dwóch patelni, a następnie przyklej przygotowany pergamin (z narysowanymi liniami do dołu) do patelni za pomocą daszków ciasta jako kleju. Rura pâte à choux do cylindrów około 3 - 3 1/2 cala długości pozostawiając około 1 1/2 cala przestrzeni między każdym. Powinieneś dążyć do ciasta około dwunastu na standardową patelnię 13x18 cali.
Posmaruj każdy z cylindrów myciem jajecznym, upewniając się, że górna i boki zostały pokryte. Delikatnie przeciągnij widelec wzdłuż górnej i boków cylindra długą drogę, wykonując niewielkie wgłębienia z zębami.
Piec pasztet à choux przez 20 minut, następnie obrócić Patelnie i upuścić piekarnik do 177° i piec, aż muszle są jednolite złoty brąz (nawet w szczelinach i szczelinach), około 20 dodatkowych minut. Pozostawić muszle do całkowitego ostygnięcia na pergaminie.
Ubij schłodzony krem do ciasta, aż będzie gładki i kremowy. Napełnij worek rurowy wyposażony w małą, okrągłą końcówkę (zalecane #
do połowy z kremem z ciasta i odstawić. Używając noża do parowania, wywierć dwa małe otwory w dolnej części każdej z muszli, po jednym na każdym końcu. Wlej krem do każdego z otworów, zatrzymując się, gdy krem wypłynie z powrotem z nacięcia. Wytrzyj nadmiar kremu.
Roztopić czekoladę w misce ustawionej nad garnkiem z wodą, uważając, aby woda nie dotykała czekolady. Ciepły krem, masło i sól (do tego świetnie nadają się mikrofale), aż masło topi się, a krem jest ciepły w dotyku.
Wlać śmietanę na czekoladę w podwójnym kotle i mieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Wymieszaj syrop kukurydziany, aż glazura będzie gładka i lśniąca, bez widocznych grudek.
Przytrzymaj każdy eclair twarzą w dół i zanurz górę bezpośrednio w szkliwo, zanurzając go tylko na tyle, aby pokryć górę. Wyciągnij eclair w górę i z dala od miski, wytrząsając nadmiar.
Umieść eklerki w lodówce na kilka minut, aby pomóc im w ustawieniu, ale nie zostawiaj ich tam zbyt długo, bo zaczną się rozmoczone i gumowate. Najlepiej podawać je zaraz po napełnieniu i oszkleniu.