Easy Enchiladas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj Easy Enchiladas. Ten przepis służy 20. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 12g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 26 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka tortilli z mąki, salsy, mieszanki sera cheddar-Monterey jack i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Easy Enchiladas, Easy Enchiladas, oraz Easy Enchiladas.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali i wlej salsę na dno naczynia. Odstawić.
Gotować i mieszać mieloną wołowinę na patelni na średnim ogniu przez około 10 minut, aż mięso będzie rumiane i kruche.
Odcedzić tłuszcz z wołowiny, i dodać salsa con queso na patelni, mieszając dobrze wymieszać.
Umieść około 2 łyżki mieszanki wołowiny na środku każdej tortilli, zwiń tortille i umieść je z boku na górze salsy w naczyniu do pieczenia.
Posypać rozdrobniony ser na szczycie enchiladas.
Piec przez 15 do 20 minut w nagrzanym piekarniku, aż ser jest rumiane i enchiladas są gorące i bulgotanie.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 140 dolarów.
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Petarda wina, 2015 Westside Road sąsiedzi jest wybuchowy zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Aromaty czarnej maliny i czarnej wiśni uzupełnione są nutami cedru, ziela angielskiego, wanilii i czarnej herbaty. Intrygująca nuta nasion selera dodatkowo kompleksuje wybitny nos. Młody i zuchwały, tekstura jest znakomita z kręgosłupem orzeźwiającej kwasowości i gliniastej ziemistości, która przekazuje smaki jasnej wiśni i maliny Bing. Wino kończy się wyrafinowanymi taninami przypominającymi herbatę oraz zmiażdżoną skałą i mineralnym wykończeniem. Wino, którego nie można przegapić!