Easy Beefy Cheesy Enchilada Casserole

Easy Beefy Cheesy Enchilada Casserole
Need a danie główne bezglutenowe? Easy Beefy Cheesy Enchilada Casserole może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 452 kalorie, 24g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.5 za porcję. Mieszanka bulionu wołowego, cebula w proszku, liście tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to niedrogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest idealny do Jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest dobre. Spróbuj Łatwa Serowa Zapiekanka Enchilada, Złamane serce sukcesu i zdrowa, łatwa i tandetna zapiekanka z kurczaka i brązowego ryżu Enchilada, oraz Serowa Zapiekanka Ryżowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Do sosu: w rondlu na średnim ogniu dodać olej, cebulę i szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SOSSOS
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Saute aż cebula są miękkie i półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Dodaj w tym miejscu pastę pomidorową i w razie potrzeby podgrzej trochę, aby ugotować pastę. Wymieszać i gotować, aż pogłębi się kolor, a następnie dodać kminek, tymianek i czosnek. Wymieszać, aby wymieszać i gotować, aż będzie pachnący. Następnie dodać bulion wołowy i pokruszone pomidory. Podnieść ogień, aby doprowadzić mieszaninę do wrzenia,a następnie obniżyć do gotować i przykryć, gotować na wolnym ogniu przez 20 minut więcej. (Sos może być przechowywany i mrożony w tym miejscu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone PomidoryPokruszone Pomidory
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Bulion WołowyBulion Wołowy
CzosnekCzosnek
KminekKminek
SOSSOS
TymianekTymianek
6
Do nadzienia wołowego: w międzyczasie, na dużej patelni z prostymi bokami, dodaj oliwę na średnim ogniu. Gdy olej zacznie wirować, dodaj cebulę oraz zieloną i żółtą paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać czosnek i gotować do miękkości, o 4 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
8
Dodaj mieloną wołowinę, bulion, kminek, cebulę w proszku, tymianek, pomidory i hiszpańską przyprawę, pozwalając na czas między każdym dodatkiem do mieszanki. Doprawić szczyptą soli i zmielić lub 2 pieprzem (hiszpańska przyprawa dodaje zawartość soli, więc uważaj, aby nie w ciągu sezonu). Wymieszać i rozbić wołowinę na kawałki za pomocą łyżki lub widelca. Gotować, aż wołowina jest gotowane przez, 8 do 10 protokół. (Wołowina może być przechowywana i mrożona w tym momencie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula W ProszkuCebula W Proszku
Mielona WołowinaMielona Wołowina
PrzyprawyPrzyprawy
PomidorPomidor
PieprzPieprz
BulionBulion
KminekKminek
TymianekTymianek
WołowinaWołowina
SólSól
9
Aby złożyć zapiekankę: wrzucić rozdrobnione sery razem, aby zmiksować i odstawić.
10
Dodaj 1/2 filiżanki czerwonego sosu do 9 1/2-calowy Deep-dish do pieczenia naczynia i rozprzestrzeniać płaszcz dno równomiernie. Góra z 6 tortillami, nakładającymi się na dno naczynia żaroodpornego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Warstwę naczynia, dodając następnie połowę mieszanki wołowiny i 1/2 szklanki rozdrobnionych serów, równomiernie rozprowadzając w zapiekance. Następnie wsad 6 tortille, jeden po drugim, w ciepłym czerwonym sosie i warstwa na ser i wołowinę, nakładając się w razie potrzeby. Top z pozostałą wołowiną, kolejny 1/2 szklanki rozdrobnionych serów i kolejną warstwę tortille dunked w czerwonym sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CzerwonySos Czerwony
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SerSer
WołowinaWołowina
12
Resztę sosu polać wierzchem, równomiernie rozprowadzić i zakończyć pozostałym rozdrobnionym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RozdrobnionySer Rozdrobniony
SOSSOS
13
Umieść naczynie na blasze do pieczenia i piec, aż ser się stopi, a sos pęcherzyki, 25 do 30 protokół. Jeśli pieczenie naczynia z zamrażarki, dodać 15 do 20 minut do czasu gotowania, lub aż będzie bąbelkowy. Przykryj luźno folią, jeśli zbyt szybko się zarumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Podawać na gorąco.

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa794Orzechy dowolne (posiekane)gałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawieniagałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawienia185-calowe(5-calowe) tortille kukurydziane(5-calowe) tortille kukurydziane11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.posiekane świeże liście tymiankuposiekane świeże liście tymianku11 funt cukinii,posiekane świeże liście tymiankuposiekane świeże liście tymianku1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek mielonyczosnek mielony2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana zielona paprykadrobno posiekana zielona papryka680Orzechy dowolne (posiekane)1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni11 funt cukinii,kminek mielonykminek mielony10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniony ser Monterey Jackrozdrobniony ser Monterey Jack1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula mielonacebula mielona11 funt cukinii,posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)2Pomidory rzymskie, sadzone i posiekanePomidory rzymskie, sadzone i posiekane1pakietMieszanka przypraw hiszpańskich (zalecane: Sazon)Mieszanka przypraw hiszpańskich (zalecane: Sazon)3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniony ser Cheddarrozdrobniony ser Cheddar2(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana żółta paprykadrobno posiekana żółta papryka

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Byron Fiddlestix Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Winnica Fiddlestix 2016 Pinot Noir charakteryzuje się fioletowymi i jagodowymi właściwościami, wraz z ziemią, nutami czarnej herbaty i długim dymem.Wegańskie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia12
Magazyn