Dżem Śliwkowy

Dżem Śliwkowy
Dżem śliwkowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przyprawy. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 79 kalorii. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 80. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pół litra słoików konserwowych, śliwek, sproszkowanych pektyn owocowych i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest improvable. Spróbuj Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Dżem z bekonu i Whiskey, oraz Dżem Wiśniowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść śliwki i wodę w dużym garnku i zagotuj. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Wymieszać z cukrem i w razie potrzeby dodać masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego, toczącego się wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając, a następnie szybko wymieszać pektynę. Przywróć dżem do pełnego wrzenia i gotuj przez 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PektynaPektyna
śliwkaśliwka
CukierCukier
WodaWoda
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Zdjąć z ognia, odcedzić i wyrzucić pianę.
3
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj dżem śliwkowy do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/8 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
śliwkaśliwka
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
4
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Przechowywać w lodówce otwarte słoiki przez okres do 3 tygodni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje80
Ocena Zdrowia0
Magazyn