Dziś Kolacja: ryba z szafranem-pomidor Cous Cous
Kolacja dziś wieczorem: ryba z Szafranowo-pomidorowym Cous Cous może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 359 kalorii, 14g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz natychmiastowe cous cous, szafran, slivered migdały, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak z parmezanem z suszonymi pomidorami i warzywami czosnkowymi, Tunezyjski kurczak (lub ciecierzyca) w sosie jogurtowym Cous Cous & Green Harissa, oraz Letnia sałatka z melona Cous Cous z awokado, winogronami i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W garnku wystarczająco dużym, aby trzymać filety rybne ciasno, doprowadzić bulion rybny na wolnym ogniu. Filety zanurzyć w bulionie i gotować, obracając raz, jeśli to konieczne, aby gotować równomiernie, aż do momentu, 8-15 minut w zależności od grubości.
Ostrożnie przełożyć filety na talerz, usunąć skórę, jeśli ją mają i ogrzać.
W dużym (10-calowy) patelnia, rozgrzać oliwę na średnim do połysku.
Dodaj pastę pomidorową i płatki chile i gotować dobrze wymieszać do połączenia. Gotować przez około minutę, aż pasta pomidorowa zacznie się karmelizować.
Dodać bulion rybny stopniowo, dobrze mieszając w pastę do połączenia, a następnie dodać szafran.
Dodaj cous cous do garnka i wyjmij z ognia, aż będzie gotował i wchłonął wystarczającą ilość płynu (jeśli używasz nie-natychmiastowego cous Cous lub dużego Izraelskiego cous Cous, gotuj na wolnym ogniu, aż się ugotuje). Natkę pietruszki wymieszać tuż przed podaniem.
Masę kuskus podzielić na 4 miseczki, wymieszać z rybą i udekorować prażonymi migdałami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.