Dutch Apple Crisp Jogurt Cookie Cups
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj filiżanek jogurtowych Dutch Apple Crisp. Ten przepis służy 24 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 99 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz oryginalny jogurt jabłkowy, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Apple Crisp Cookie Cups, Ciasteczkowe ciasto mrożony jogurt w miseczkach z ciasteczkami Quest Bar {wideo w zestawie!}, oraz Dutch Apple-Pumpkin Crisp dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Spryskaj 24 mini kubki muffin sprayem do gotowania.
W dużej misce, wymieszać razem 2 3/4 szklanki mąki, soda oczyszczona i proszek do pieczenia z trzepaczką, aż dobrze połączone. W średniej misce, beat 1 szklanka masła i cukru granulowanego z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste. Ubić wanilią i jajkiem.
Stopniowo mieszaj mieszaninę mąki w mieszaninę masła, aż powstanie ciasto.
Rozwałkuj ciasto na 1-calowe kawałki; naciśnij każdy kawałek lekko do kubka muffin. Zrób małe wgłębienie na wierzchu każdego kawałka ciasta.
Piec 10 do 15 minut lub do złotego koloru. Jeśli wgłębienia już nie pozostają, użyj tylnego szkła strzałowego, aby lekko nacisnąć środek każdego kubka z ciastkami. Schłodzić na patelni 10 minut. Używając noża do masła, ostrożnie usuń kubki na ciasteczka z kubków na muffinki do stojaka chłodzącego. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Tymczasem zmniejszyć temperaturę piekarnika do 177°. w małej misce, wymieszać razem brązowy cukier, 1/4 szklanki mąki i cynamon. Blenderem do ciast lub widelcem pokroić w 3 łyżki masła, aż mieszanina będzie wyglądać jak gruba okruchy. Naciśnij Streusel w dolnej i górnej stronie nieoczyszczonej 9-calowej szklanej płytki ciasta.
Piec około 10 minut lub aż krawędzie będą złociste. Lekko schłodzić. Widelcem rozbij na małe kawałki. Odstawić do całkowitego ostygnięcia, około 30 minut.
Aby służyć, w dużej misce, złożyć jogurt na ubitą polewę. Łyżka do napełniania schłodzonych kubków z ciastkami. Top każdy z streusel. Przechowywać w lodówce.