Naleśniki dziadka
Naleśniki dziadka to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ten poranny posiłek ma 249 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mleka, oleju, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ulubione ciasteczka z masłem orzechowym dziadka Dannera, Quinoa pełnoziarniste Greckie naleśniki jogurtowe {najzdrowsze naleśniki, jakie kiedykolwiek zrobiłem}, oraz Moje Ulubione bezglutenowe naleśniki (i lepkie naleśniki budyń toffi!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól połączyć w misce; zrobić "dobrze" w środku mieszaniny mąki.
Wlać mleko, jajka i 1 łyżkę oleju do studni.
Wymieszać do dobrze zwilżonego.
Umieść patelnię na średnim ogniu; posyp kilka kropli wody na patelnię. Jeśli krople odbijają się, patelnia jest gotowa; dodaj 2 łyżeczki oleju.
Łyżka ciasto na patelni; gotować, aż pęcherzyki tworzą i krawędzie są suche, 3 do 5 protokół. Flip i gotować, aż rumiane z drugiej strony, 3 do 5 Więcej minut. Powtórz z pozostałym ciasto.