Duszone golonki jagnięce z białą fasolą

Duszone golonki jagnięce z białą fasolą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać duszone golonki jagnięce z białą fasolą spróbować. Na $4.99 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 647 kalorii, 52g białka, oraz 30 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, pastę pomidorową, jagnięce golonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Duszone Golonki Jagnięce Z Białą Fasolą, Golonki Wieprzowe Duszone Z Białą Fasolą, oraz Toskańskie jagnięce golonki z białą fasolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić trzonki jagnięce: osuszyć trzonki jagnięce i doprawić solą i pieprzem. W 8 quart ciężkie Ognioodporne zapiekanka rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie i brązowe trzciny jagnięce dobrze w partiach, przeniesienie do płyty jako rumiane. Do zapiekanki dodać cebulę, marchew, seler i czosnek i podsmażyć, aż cebula zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
2
Dodać wino i gotować mieszaninę, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się do około 3 filiżanek. Powrót jagnięce golonki do zapiekanki i mieszać w bulionie, pasty pomidorowej i tymianku. Doprowadzić płyn do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając i obracając golonki jagnięce od czasu do czasu, 1 1/2 godziny. Gotować mieszaninę, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 1 godzinę więcej, lub aż trzciny jagnięce są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Aby Gremolata podczas gotowania jagnięciny: w małej misce wymieszać składniki gremolata.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Aby fasola podczas gotowania jagnięciny: w rondlu rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie i gotować cebulę, marchew, seler, i czosnek, mieszając, 2 lub 3 minuty, lub aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Dodaj fasolę, 2 szklanki bulionu, masło, i liść laurowy i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu i dodając wystarczającą ilość pozostałego bulionu, aby utrzymać fasolę wilgotną i osiągnąć kremową konsystencję, o 30 protokół. Wyrzucić liść laurowy i dodać połowę gremolata i sól i pieprz, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
6
Przełożyć golenie jagnięce na talerz i ogrzać, przykryte folią. Odcedzić duszony płyn przez sito do rondla, odrzucając ciała stałe. Sos gotować, od czasu do czasu mieszając, aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
7
Wlać sos do miski i doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszać z masłem i estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Golonki jagnięce posypać pozostałą gremolatą i podawać z fasolą i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)1( bakłażany)marchew, posiekana Grubamarchew, posiekana Gruba2smallsmarchew, posiekana drobnomarchew, posiekana drobno2sklasyfikowany trener motywacyjny 200-prądowyżeberka selera, posiekane drobnożeberka selera, posiekane drobno1żeberko selera, posiekane gruboziarnisteżeberko selera, posiekane gruboziarniste4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak3(zima)posiekane świeże liście pietruszki (najlepiej płaskie)posiekane świeże liście pietruszki (najlepiej płaskie)3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone8ząbki czosnku, posiekane gruboziarnisteząbki czosnku, posiekane gruboziarniste2kilogramygolonki jagnięce (po około)golonki jagnięce (po około)11 funt cukinii,świeżo starta skórka z cytryny (ok. 1 cytryna)świeżo starta skórka z cytryny (ok. 1 cytryna)2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1( bakłażany)cebula, posiekana Grubacebula, posiekana Gruba2smallscebula posiekana drobnocebula posiekana drobno1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekane liście estragonuposiekane liście estragonu2gałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone2(zima)masło niesolonemasło niesolone4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigotowana biała fasola (najlepiej Great Northern lub navy)gotowana biała fasola (najlepiej Great Northern lub navy)8286 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiBordeaux lub inne pełne czerwone winoBordeaux lub inne pełne czerwone wino
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn