Duszona sałata i groszek
Przepis na duszoną sałatę i groszek można przygotować w około 20 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 167 kalorii . Ten przepis służy 3 osobom. Za 89 centów za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką groszek, olej roślinny, szalotkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przystawkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 71% , to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują duszone pory, groszek i sałatę , groszek duszony z sałatą i cebulą oraz duszony groszek z dymką i sałatą .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej olej na średniej patelni na średnim ogniu. Gdy się zarumieni, dodaj szalotkę, dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i smaż na złoty kolor, około 2 minut.
Posyp wierzch mąką i gotuj, aż zniknie surowy smak, około 30 sekund.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj sałatę i groszek, zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż sałata i groszek będą miękkie, około 5 minut. Jeśli używasz, dodaj jogurt lub śmietanę. Próbujemy, doprawiamy według uznania i podajemy.