Down Home, Southern-Style Chicken & Rice Dinner
Ten przepis służy 25. Jedna porcja zawiera 53 kalorie, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka zmniejszonej sodu rosół z kurczaka, Collard greens, piersi z kurczaka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Down Home, Southern-Style Chicken & Rice Dinner, Domowa Kolacja Z Kurczakiem, oraz Herbatniki W Stylu Południowym-Down Home Comfort Food dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować w dużej patelni nonstick, aż chrupiące.
Odcedzić boczek, zastrzegając kapiele na patelni. Pokruszyć boczek; odstawić.
Dodaj kurczaka na patelni. Dobrze doprawić pieprzem; przykryć. Gotować 4 min. z każdej strony lub do momentu ugotowania.
Dodaj bulion, wodę i zieleninę na patelnię; wymieszaj. Doprowadzić do wrzenia.
Wymieszać z ryżem. Wierzch z kurczakiem; przykryj. Gotować na średnim i małym ogniu 5 min.
Odstawić 5 do 7 min. lub do momentu wchłonięcia płynu. Mieszaj.
Posypać zarezerwowanym pokruszonym boczkiem.