Dough Art Basket
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc spróbuj ciasta Art Basket. Ten przepis bezmleczny i wegetariański serwuje 3 i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Jedna osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka białka, mąki, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kosz Bezowy, Ham ' N ' Florets In a Basket, oraz Eggy W Koszyku podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W dużej misce połączyć mąkę i sól.
Wymieszać w wodzie, stale mieszając, aż ciasto się ze sobą połączy. Ciasto przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniatać, aż będzie gładkie i jędrne, około 7 do 10 minut.
Odwróć średniej wielkości misę i przykryj szczelnie folią aluminiową. Obróć krawędź folii, aby utworzyć półkę wokół zewnętrznego brzegu miski.
Rozwałkować kawałek ciasta na grubość 1/2 cala i wyciąć 3-calowe koło.
Umieść to koło na odwróconej misce, aby utworzyć podstawę kosza.
Rozwałkować ciasto na długie liny. Oplot liny razem i zwiń je wokół miski mieszania począwszy od koła. Zwilż ciasto lekko tam, gdzie chcesz, aby się skleiło. Aby płynnie przejść z jednego warkocza do drugiego, odetnij końce kwadratu i naciśnij razem z odrobiną wody. Przyklej każdy nowy wiersz do tego przed nim. Kontynuuj, aż miska zostanie całkowicie owinięta w ciasto. Kiedy dotrzesz do górnej części miski, zakończ ją, owijając pojedynczą linę ciasta wokół obręczy.
Wyczyść koszyk białkiem jajka.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut lub do momentu, aż kosz będzie twardy.
Wyjąć z piekarnika, wyjąć kosz z miski i piec aż będzie twardy i złoty, trwa to około 30 do 40 minut w zależności od grubości kosza.