Dorsz czarny curry z ciepłym sosem Savoy Slaw o zapachu kminku

Dorsz czarny curry z ciepłym sosem Savoy Slaw o zapachu kminku
Czarny dorsz z curry z ciepłą Savoy Slaw o zapachu kminku może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 5,39 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 893 kalorii, 49g białka, oraz 41g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką kapustę włoską, ciecierzycę, przyprawy do owoców morza i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Czwartego Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. 6 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i pescatarian dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia doskonały wynik spoonacular 92%. Podobne przepisy to Ciepła Kapusta Włoska Slaw, Ciepła Kapusta Włoska Slaw, oraz Curry z kurczaka o zapachu kminku.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery i umieść ruszt w górnej jednej trzeciej piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Wymieszaj majonez z mieszanką curry w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Połóż rybę na blasze do pieczenia i posyp solą i pieprzem lub przyprawą do owoców morza, jeśli używasz. Posmaruj rybę równomiernie majonezem curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Umieść pod brojlerami, aż ryba będzie jędrna, a wierzch będzie bardzo brązowy, 10 do 12 minut. (Miej oko na rybę podczas pieczenia i przejdź do dolnego rusztu w piekarniku, jeśli zaczyna się brązowieć przed ugotowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Podawaj pieczoną rybę z kawałkami limonki, ciepłą Slawą Savoy o zapachu kminku i ryżem kokosowo-imbirowym z ciecierzycą i Chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
6
Rozgrzej olej roślinny na średnim ogniu na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Dodaj nasiona kminku i mieszaj, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
8
Dodaj kapustę i więdnięcie. Zakończ slaw sokiem z limonki i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
9
Podgrzej masło w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Dodaj chili, imbir i białka szalotki i mieszaj 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
11
Dodaj bulion z kurczaka, ryż, kokos i skórkę z limonki. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do wrzenia i przykryć. Gotuj od 17 do 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
12
Dodaj ciecierzycę w ciągu ostatnich 5 minut gotowania. Zakończ ryż, mieszając sok z limonki, zieleninę szalotki i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
ZieloniZieloni
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Składniki

2(zima)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaciecierzyca, osuszonaciecierzyca, osuszona4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku1Fresno chile, plastryFresno chile, plastry680Orzechy dowolne (posiekane)center-cut filety dorsz czarny lub inne zrównoważone białe grube filety rybcenter-cut filety dorsz czarny lub inne zrównoważone białe grube filety ryb21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki2(zima)mieszanka curry w proszkumieszanka curry w proszku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra12-calowy kawałek imbiru, tarty2-calowy kawałek imbiru, tarty1Sok z limonkiSok z limonki1Skórka i sok z limonkiSkórka i sok z limonki4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKliny wapienneKliny wapienne1Głowakapusta włoska, rozdrobnionakapusta włoska, rozdrobniona1bunchszalotki, białka i zielenie cienko pokrojoneszalotki, białka i zielenie cienko pokrojone4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony pieprz lub przyprawy do owoców morza, takie jak Old BaySól koszerna i świeżo zmielony pieprz lub przyprawy do owoców morza, takie jak Old Bay2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimajonez sojowy, np. Vegenaise lub majonez o obniżonej zawartości tłuszczumajonez sojowy, np. Vegenaise lub majonez o obniżonej zawartości tłuszczu1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzony kokosniesłodzony kokos2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż białyryż biały

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy dla Sablefish. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Poppy Monterey Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Poppy Monterey Pinot Noir
Poppy Monterey Pinot Noir
Łagodna wiosna i chłodniejsze lato w hrabstwie Monterey dają szansę winogronom Pinot Noir na osiągnięcie optymalnej dojrzałości z doskonałą równowagą kwasowości i smaku oraz głębokim kolorem charakterystycznym dla Arroyo Seco Pinot Noir. Czerwone owoce rozjaśniają podniebienie, zbierając maliny i przyprawy są równoważone przez francuskie aromaty tostowego dębu. Miękkie i jedwabiste przez środek, to wino crescendo na finiszu pozostawia żywe, soczyste wspomnienie w ustach, z odpowiednią kwasowością i przyjemnym uczuciem w ustach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia58
Magazyn