Domowy ser Val z czosnkiem i Cayenne
Domowy ser Val z czosnkiem i Cayenne może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja zawiera 153 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 47 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka maślanki, soku z cytryny, koszernej soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 47%. Podobne przepisy obejmują Chleb czosnkowy z serem North Woods Inn-tak dobrze komponuje się z miską domowej zupy, Sos z sera pleśniowego Simon and Seafort-sos z sera pleśniowego nie trzeba kupować w sklepie, można go zrobić w domu, we własnej kuchni i lepiej smakuje domowej roboty, oraz Ser Brousse z " domowej zimy.
Instrukcje
Napełnij bardzo duży garnek wodą.
Umieść garnek ze stali nierdzewnej, gazę, dużą łyżkę ze stali nierdzewnej, sitko i szczypce w wodzie. Doprowadź wodę do wrzenia. Gotuj naczynia przez 10 minut, aby wysterylizować.
Przenieś wysterylizowane przedmioty na czystą powierzchnię, spuść wodę.
Wlej 2% mleka i maślanki do wysterylizowanego garnka i umieść na średnim ogniu. Powoli podgrzej mleko do 180 do 185 stopni F (80 do 85 stopni C), ciągle mieszając. Zeskrob dno garnka, gdy mleko się nagrzeje, aby zapobiec przypaleniu. Gdy mleko osiągnie odpowiednią temperaturę, zdejmij z ognia. Bardzo delikatnie wymieszaj sok z cytryny i pozwól mleku ostygnąć do 100 stopni F (38 stopni C). Białawy twaróg oddzieli się od zielonkawo-żółtej serwatki. Nie mieszaj ani nie mieszaj, aby zachować twaróg.
Łyżką cedzakową delikatnie przenieś twaróg na durszlak wyłożony gazą. Zbierz 4 rogi gazy i zawiąż w wiązkę. Zawieś wiązkę nad zlewem z kranu lub uchwytu szafki kuchennej; pozwól kapać kilka godzin, aż twaróg będzie chłodny i wilgotny, ale nie zmoknie.
Umieść twaróg w misce i wymieszaj z solą koszerną, czosnkiem w proszku i pieprzem cayenne, aż dokładnie się połączą.
Umieść kawałek folii o wymiarach około 12 na 18 cali na powierzchni roboczej. Przełóż ser wzdłuż krótszego boku plastiku i podnieś krawędź opakowania, aby zwinąć ser w ciasny cylinder. Przekręć końce zamknięte, aby zamknąć ser w plastiku; wstaw do lodówki, aż dokładnie ostygnie.