Domowe frytki z pięcioma sosami

Domowe frytki z pięcioma sosami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj domowych frytek z pięcioma sosami do zanurzania. Jedna porcja zawiera 536 kalorii, 9g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka oleju roślinnego, ziemniaki russet, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Frytki z sosami zanurzeniowymi, Baked Buffalo Fries w / Ranch & Blue Cheese dipping Sauces, oraz Tex-Mex frytki z pieca z Chipotle limonkowe ranczo i awokado Ranczo sosy zanurzeniowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki obrać, a następnie pokroić wzdłuż na grube patyczki o grubości 1/3 cala, zanurzając się w dużej misce z lodowatą wodą. Ziemniaki opłucz w kilku zmianach zimnej wody w misce (więcej lodu nie jest konieczne), aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
ZiemniakZiemniak
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Spuścić w dużym durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Rozłóż ziemniaki w jednej warstwie na kilku warstwach ręczników kuchennych, aby osuszyć,a następnie osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
4
Podczas gdy ziemniaki są płukane i suszone, podgrzewać 2 cale oleju powoli w garnku 5-do 6-quart na średnim ogniu, aż termometr rejestruje 149°.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
5
Gdy olej jest gotowy, zwiększyć ogień do wysokiej i smażyć ziemniaki w czterech partiach, mieszając od czasu do czasu, aż tylko gotowane przez, ale nadal biały, o 3 protokół. (Wyreguluj ciepło, aby utrzymać olej jak najbliżej 149° i przywróć olej do300 między partiami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Smażone ziemniaki przełożyć łyżką szczelinową na blachę do pieczenia wyłożoną suchymi ręcznikami, aby osuszyć. Gdy wszystkie ziemniaki są smażone raz, schłodzić ziemniaki do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Podgrzać olej na średnim ogniu, aż termometr zarejestruje 191°. smażyć ziemniaki ponownie w czterech partiach, mieszając i regulując ciepło, aby utrzymać olej jak najbliżej 375 ° F, aż do głębokiego złotego koloru, 3 do 4 minut. (Powrót oleju do375 między partiami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
8
Przełożyć łyżką szczelinową do wysuszenia ręczników, aby krótko odcedzić, następnie doprawić solą i podawać natychmiast, z sosem(ami) do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1
* Ziemniaki można kroić 4 godziny wcześniej i przechowywać zanurzone w misce z zimną wodą.* Frytki mogą stać w temperaturze pokojowej między pierwszym a drugim smażeniem do 2 godzin. Frytki można zrobić 2 godziny wcześniej i pozostawić w temperaturze pokojowej. Podgrzej na blasze do pieczenia w rozgrzanym piekarniku 177°
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
FrytkiFrytki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn