Dip Z Kminkiem Z Ciecierzycy
Chick-Pea kminek Dip może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 3 i kosztuje 1,66 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 18g białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz oliwę z oliwek, nasiona kminku, płaskie liście pietruszki plus dodatkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pomidor awokado ogórek ciecierzyca groszek Sałatka z Fetan i grecka cytryna Dressing, Dip Z Kminkiem Z Ciecierzycy, oraz Kminek Pieczony Ciecierzyca.
Instrukcje
W suchej małej ciężkiej patelni grzać nasiona kminku na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelnią, aż ciemniejszy odcień i przenieść na talerz do ostygnięcia. Na sicie wypłukać i odsączyć ciecierzycę.
W maszynce purée z ciecierzycy, tofu, nasiona kminku, sok z cytryny i 1 łyżka oleju, aż ciecierzyca będzie gładka. Natkę pietruszki wymieszać z solą i pieprzem do smaku.
Skropić pozostałą łyżką oleju i udekorować natką pietruszki.
Dip podawać z tostami pita i / lub crudités.